Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATReus ofereix als ciutadans revisions gratuïtes cognitives per detectar possibles casos d’Alzheimer 

Reus ofereix als ciutadans revisions gratuïtes cognitives per detectar possibles casos d’Alzheimer 

La campanya Impulsada “Revisió cognitiva” està impulsada per l'Associació d'Alzheimer i Altres Transtorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, amb la col·laboració de la regidoria de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus

reus revisions gratuïtes cognitives
Presentació de la campanya “Revisió cognitiva” // Foto: Ajuntament de Reus

L’Associació d’Alzheimer i Altres Transtorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, amb la col·laboració de la regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, ha presentat la campanya “Revisió Cognitiva” per a la conscienciació i l’avaluació dels trastorns cognitius.

La campanya ofereix avaluacions neuropsicològiques de cribatge gratuïtes a totes les persones interessades en conèixer el seu estat cognitiu. Aquestes avaluacions tindran lloc els dies 25, 26, 27 i 29 d’abril, des de les 9:00 h fins a les 18:00 h, a l’Institut Lerín Neurocognitive, seu de l’associació. Per participar, és necessari concertar una cita prèvia trucant als telèfons 977 317 603 o 686 219 419.

La iniciativa està dirigida a tota la ciutadania i té com a objectiu principal sensibilitzar sobre les alteracions cognitives i les demències, posant èmfasi en l’impacte que aquestes tenen en les famílies i la societat en general, i destacant la tasca crucial de les associacions en aquest àmbit.

Es calcula que cada 3 segons es diagnostica un nou cas de demència al món, amb un total d’aproximadament 50 milions de persones afectades globalment. Entre un 5% i un 8% de la població major de 60 anys pateix demència en algun moment de la seva vida. Tot i que no hi ha cap tractament curatiu per a la majoria de les demències, existeixen teràpies que poden frenar-ne l’avanç.

Les revisions cognitives regulars en determinades etapes de la vida poden ajudar a detectar precoçment les primeres etapes d’una demència o trastorn neurocognitiu, permetent un diagnòstic i tractament més eficaços i facilitant la participació activa dels afectats en la societat.

A més, l’Associació d’Alzheimer i Altres Transtorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp ofereix un servei de diagnòstic propi, amb un neuròleg de consulta privada i acords amb mútues per a la realització de proves complementàries. Això permet una atenció més àgil i personalitzada als pacients.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content