Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALMillora l’app sobre ofertes públiques d’ocupació per a les persones amb discapacitat...

Millora l’app sobre ofertes públiques d’ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual

La nova versió de l'aplicació de Plena Inclusió, accessible a través de les plataformes Apple Store i Play Store, ofereix una interfície més intuïtiva, notificacions en temps real sobre noves convocatòries laborals i més suports per inscriure's en les ofertes

nova versió de l'app ocupació pública accessible per a persones amb discapacitat intel·lectual
Captures de la nova versió de l’aplicació mòbil // Foto: Plena Inclusió

Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret, com la resta de la població, a treballar a les administracions públiques. Així ho estableix una llei del 2011, que reserva el 2% de les places d’ocupació pública als ajuntaments, diputacions i organismes de l’Estat per a aquest col·lectiu. Malgrat això, la desocupació entre aquestes persones és alarmantament alta, només superada per les persones amb malaltia mental.

Les xifres són eloqüents: només el 20% de les persones amb discapacitat intel·lectual tenen feina a Espanya. Això significa que gairebé el 78% d’aquestes persones no tenen un lloc de treball remunerat. Per si això no fos suficient, les persones amb discapacitat perceben un salari un 18% inferior al de les persones sense discapacitat. Només el 4% de les persones amb grans necessitats de suport aconsegueixen un lloc de treball.

En aquest context, Plena Inclusió Espanya ha millorat l’aplicació ‘Ocupació Pública Accessible’, llançada el 2018, amb l’objectiu de facilitar la informació sobre ofertes públiques d’ocupació a les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte Transformació Digital per a la Inclusió, finançat amb fons Next Generation de la UE i supervisat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, amb el suport del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La nova versió de l’aplicació, accessible a través de les plataformes Apple Store i Play Store, ofereix una interfície més intuïtiva, notificacions en temps real sobre noves convocatòries laborals i més suports per inscriure’s en les ofertes, tot amb l’objectiu de fer més fàcil i accessible el procés d’ocupació per a aquest col·lectiu. Aquesta iniciativa representa un pas crucial cap a una societat més inclusiva i justa per a tothom.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content