Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciEL Racó d'en QuimQuim Llisorgas: “Haurien d’ensenyar què és la diversitat per evitar el menyspreu...

Quim Llisorgas: “Haurien d’ensenyar què és la diversitat per evitar el menyspreu que fan a les persones amb discapacitat”

quim llisorgas instagram
L’actor posa la veu d’un personatge del film ‘Metal Lords’ // Foto: Instagram Quim Llisorgas

En aquesta ocasió al Racó d’en Quim tractem amb el Quim Llisorgas el  tema del menyspreu que fan a les persones amb discapacitat, i també us donem una primícia relacionada amb el protagonista d’aquesta secció.

Hola Quim que tal? 

anunci guies d'arrel

Doncs la veritat que estic genial,  gaudint cada dia més d’aquesta professió que és la interpretació.

Quin tema vols tractar aquest mes? i per què? 

Vull parlar del menyspreu que fan a les persones amb discapacitat.

Què és podria fer per a trencar aquests tòpics?  

Una de les parts fonamentals per trencar amb aquests tòpics seria, per començar a les escoles haurien d’haver-hi una assignatura obligatòria per ensenyar que hi ha diversos perfils de persones, i després fer-los entendre els familiars que hi ha molts perfils diferents a la societat. Quan ho haguem aconseguit haurem avançat, però encara ens falta molta empatia.

Què podem fer les persones amb discapacitat per a fer canviar d’opinió a la societat?

El que podem fer és donar xerrades sobre el tema i poder fer activitats perquè la gent es posi a la nostra pell.

Has viscut alguna situació incòmode? Ens la pots explicar?  

Per exemple l’altre dia quan estava tornant a casa amb el tramvia, tenia un bitllet que resulta que se m’havien acabat els viatges, però com les lletres són tan petites, doncs no ho vaig veure. Total, que em va venir el revisor i em va dir que ja no tenia viatges. Llavors m’anava a posar” borde” i m’anava a “renyar” el seu to anava de més a menys, jo abans que amb “renyes” l’hi vaig dir que no veia prou bé per mirar si tenia viatges o no, perquè jo l’ull esquerre veig un 5% i l’altre ull un 10% i quan anava corrent la conversa llavors em va dir. *que si tenia  la targeta de crèdit, *on vas, i aquestes coses. Ja ja sé que és la seva feina, però poden ser més conscients i més persones.

Per què creus que la gent té por a la diferència?  

Perquè per les altres persones és una situació nova, tenen por que els fills de les seves famílies els hi passi el mateix. Però ens falta moltíssima informació sobre aquest tema.

D’altra banda, volem aprofitar aquesta entrevista per felicitar al nostre col·laborador per la seva participació a la pel·lícula “Metal Lords”, que actualment es pot veure a la plataforma Netflix. El Quim Llisorgas, ha anunciat al seu compte d’Instagram que és qui posa la veu a l’actor Christopher M. Lopes en el personatge de Robbie. Felicitats Quim, per aquesta nova experiència!!

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Des del novembre de 2019 col·laboro amb el Diari de la DisCapacitat. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió. Actualment també presento el programa 'Asteriode B612' a Ràdio Caldes. Escolta'l en el següent enllaç https://www.radiocaldes.cat/programs/asteroide-b612-dilluns-12h-quinzenal/radiocaldes_podcast_15584?ref=wa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content