Ens fa molta il·lusió explicar-vos que el nostre amic i col·laborador del Diari de la DisCapacitat, Quim Llisorgas, ha estat un dels guardonats a la segona edició dels premis Drac (organitzats per RAC1), que reconeixen i reivindiquen iniciatives, organitzacions, projectes i persones de casa nostra que han impulsat i/o capitanejat propostes que s’han convertit en un referent en la millora de la nostra societat durant l’últim any.
En Quim ha estat el guanyador en la categoria ‘Històries amb ànima’ per l’obra de teatre Entre tu i jo no en fem un. La seva es sense cap mena de dubte una història de superació, ja que l’actor té el diagnòstic de la síndrome de Joubert, una malaltia minoritària que afecta el cervell, li provoca dificultats musculars, de visió i de parla. En més d’una ocasió, li van dir que no podria complir el seu somni de ser actor professional. La seva perseverança ha fet que qui va fer aquest vaticini, s’equivoqués.
A més d’en Quim Lligorgas, els guanyadors a les altres categories dels Premis Drac, han estat:
- Premi a SOStenibilitat (trajectòria) a La Fageda, pel seu compromís des de fa més de 40 anys per fer una societat més sostenible en l’àmbit social, econòmic i mediambiental. Una empresa que dona resposta a les necessitats emergents del territori, sempre tenint cura de l’entorn i posant el focus en la justícia social contribuint a un món més sostenible.
- Premi a SOStenibilitat (persona) a Pablo Vidarte, empresari, inventor i inversor, Fundador i CEO de l’empresa Bioo ha dissenyat un llum “viu” que s’encén i apaga en tocar una planta.
- Premi a SOStenibilitat (projecte) a la Fundació Espigoladors, per lluitar contra el malbaratament alimentari a la vegada de crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.
- Premi Veu de l’any a Imane Raissali, Miss Raisa, perquè a través de la seva música, la cantant, creadora de contingut, escriptora i comunicadora trenca estereotips i dona visibilitat a qüestions que l’afecten en el seu dia a dia, com el racisme, la religió, el gènere, la llibertat d’expressió o la desigualtat d’oportunitats.
- Premi Innovació tecnològica, a Nuclia, empresa emergent que permet la indexació i la cerca de dades en qualsevol format i idioma a través de la semàntica i la intel·ligència artificial.
- Premi Innovació estil de vida, LactApp, per ser la primera app dedicada a la lactància i maternitat que resol dubtes de manera personalitzada líder al món, amb més de 700.000 descàrregues i present a 180 països.
- Premi Innovació cultural, a Ideal, per ser un centre de cultura digital amb un equip tecnològic únic a Europa que experimenta la immersió de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre art i societat.
- Premi Innovació benestar, a Cuideo, pel seu compromís des del 2016 a ajudar famílies a cuidar les persones grans i dependents a la seva pròpia llar. La start-up va apostar per aportar models de cura eficients i donar una alternativa al clàssic model de les residències.
L’entrega de guardons tindrà lloc el dia 17 d’Abril a l’auditori de Barcelona.