Un pub de Lleida impideix l’entrada a 14 joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals

Els propietaris al·leguen que la seva presència provocava la marxa d’alguns clients

lleida entrada pub sindrome down
Els joves afectats mostren el full de reclamacions que van presentar al local // Foto: Down Lleida

L’Associació Down Lleida vol denunciar avui davant la Fiscalia Provincial de Lleida que la matinada del dissabte 8 d’abril el local d’oci nocturn pub Fissure de Lleida va impedir l’accés a un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals membres de la seva entitat.

Aquest fet es produïa per segona setmana consecutiva. La setmana passada un altre grup de persones de l’entitat van intentar accedir al local però els van dir que era impossible perquè s’estava celebrant una festa privada.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la matinada del passat dissabte quan va tornar al local, un tècnic de l’entitat hi va accedir sense cap problema però quan van voler entrar els joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, se’ls va tornar a impedir l’accés dient que persones com ells no podien accedir.

En el moment dels fets, les persones afectades van demanar els fulls de reclamació del local i un cop complimentats els responsables del pub es van negar a admetre’l, fet que va provocar haver de requerir la presència dels Mossos d’Esquadra.

BANER_300X250

Els responsables del local ja han demanat disculpes a l’entitat, i ha al·legat que la decisió de prohibir-los l’entrada respon a “una decisió empresarial”, ja que segons han assegurat la presència d’aquests joves feia que alguns clients abandonessin l’establiment.

En declaracions a TV3 la presidenta de Down Lleida, Pilar San Juan ha manifestat que ha emplaçat als responsables del local a visitar la seva associació perquè puguin conèixer els joves i “demanar-los perdó directament perquè és el mínim que poden fer”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*