Prova pilot de roboteràpia per a persones amb discapacitat intel·lectual al Centre Riudeperes

Per oferir-los una nova manera d’aprendre, entendre i assimilar conceptes

prova pilot roboteràpia discapacitat intel·lectual
La prova es mantindrà fins el 21 de març // Foto: Associació Sant Tomàs

El Centre Riudeperes de servei d’acolliment residencial i diürn gestionat i administrat per l’Associació Sant Tomàs,ha posat en marxa una prova pilot de Roboteràpia dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual. L’activitat, que s’ha dividit en deu sessions, es va iniciar el passat 24 de gener i s’allargarà fins al 21 de març d’aquest any.

L’objectiu de l’activitat és apropar el món de la robòtica a les persones amb discapacitat intel·lectual i oferir-los una nova manera d’aprendre, entendre i assimilar conceptes; així com, oferir activitats que responguin a les seves necessitats i interessos personals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La roboteràpia permet treballar la motricitat de les extremitats superiors, millorar la coordinació motriu i òculo-motriu, potenciar la lògica, la relació d’objecte, la memòria i facilitar la interacció amb altres persones.

Aquesta nova activitat, que fins al moment ha tingut molt bona acollida entre les persones ateses, es realitza amb un auxiliar tècnic educatiu del Centre i un professional extern d’Aprentik de l’empresa Ausatel Robòtica.

BANER_300X250

Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat i la viabilitat de continuar amb aquesta activitat i ampliar-la a tota l’Àrea Residencial i d’Habitatge.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*