Prou Barreres denuncia un buit legal en els aparcaments per discapacitats als centres comercials

Els Ajuntaments no tenen potestat sancionadora en cas d'infracció

roda premsa prou barreres
La roda de premsa es va celebrar al Parc Vallès de Terrassa // Foto: Carlos Valdivia

Prou Barreres, entitat federada a ECOM, va donar el dijous 10 de març una roda de premsa al Centre Comercial Parc Vallès de Terrassa després d’una notícia apareguda al Diari de Terrassa el passat 29 de febrer, que es feia ressò de la sentència d’un jutge que donava la raó a un recurs presentat per un advocat que havia estat sancionat per haver estacionat en una plaça d’aparcament reservada per persones amb discapacitat en el centre comercial de la localitat vallesana.

La sentència anul·lava la multa amb la que havia estat sancionat l’infractor per considerar que l’Ajuntament no té potestat per imposar sancions comeses en un espai de propietat privada, com és el cas dels centres comercials.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per part de Prou Barreres van participar a la roda de premsa el seu president, Joan Vila i el responsable de comunicació Jordi Dueso. Aquest últim va dir que “Prou Barreres defensa els drets de les persones amb mobilitat reduïda i que notícies com la que avui ens ha portat a donar aquesta roda de premsa ens dona més força per seguir lluitant pels nostres drets”. En aquest sentit “convidarem a aquest advocat incívic a que segui en una cadira de rodes i vegi en primera persona el que provoca en les nostres vides una acció com la que va fer” va continuar.

Dueso va afegir que “des de Prou Barreres seguirem treballant colze a colze amb la regidoria de l’Ajuntament de Terrassa i amb la comissió d’Accessibilitat, i fins i tot ens posarem en contacte amb el Col·legi d’Advocats, per solucionar el buit legal que ha posat de manifest aquesta sentència”.

BANER_300X250

Per la seva part, Joan Vila va dir que l’entitat que ell presideix “treballa cada dia perquè siguin respectats els drets de les persones amb mobilitat reduïda, però per seguir avançant en aquest objectiu també necessitem la col·laboració ciutadana”.

A més de Prou Barreres, la roda de premsa va comptar amb la presència de Núria Gandara, gerent del centre comercial Parc Vallès que va explicar que “fins aquesta sentència nosaltres comptaven amb la col·laboració de la policia local per fer complir el respecte a les places reservades per les persones amb discapacitat, però a partir d’ara necessitarem noves eines, ja que s’ha demostrat que no tenim potestat sancionadora”.

Finalment, a l’acte també va intervenir la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, que va remarcar que la sentència “compleix amb la llei però no ha fet justícia”. Per això va reclamar que “la justícia ha d’estar més a prop de la gent i començar a treballar per omplir aquest buit legal i dotar les eines sancionadores oportunes perquè no es tornin a produir fets com aquests”.

També cal destacar la presència a l’acte de representants de l’Ajuntament de Terrassa, com la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, tècnics municipals i membres de la comissió d’Accessibilitat.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*