Diumenge, 17 octubre 2021
HomeTercer Sector SocialProp del 30% de les entitats del tercer sector social han començat...

Prop del 30% de les entitats del tercer sector social han començat el procés de transformació digital

m4social presenta les principals conclusions d’un estudi sobre l’estat de digitalització en el Mobile World Congress

m4social transformacio digital entitats socials mobile world congress
La presentació se ha produït a l’stand de de la Fundació Mobile World Capital Barcelona al Mobile World Congress // Foto: Taula Tercer Sector

Un 96% de les entitats del tercer sector són conscients de la necessitat de digitalitzar-se, però només un 28% han començat un procés de transformació digital. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi sobre l’estat de la digitalització del tercer sector social que ha donat avui a conèixer a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona al Mobile World Congress, m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del Tercer Sector Social.

Una altra dada destacada és que gairebé la meitat de les organitzacions del tercer sector (47%) són conscients també de la importància de comptar amb una estratègia digital, però admeten que el ritme de digitalització és lent per la manca de recursos econòmics, per la falta d’una cultura organitzativa o per les carències en habilitats tecnològiques tant dels professionals com de les persones usuàries. D’altra banda, un 76% de les organitzacions del tercer sector han accelerat la seva digitalització a causa de la Covid-19.

m4Social també ha presentat al MWC diverses apps i projectes socials innovadors, impulsats per les mateixes entitats socials, amb l’objectiu de millorar l’atenció i la qualitat de vida de les persones a les quals el tercer sector atén, acompanya i ofereix suports.

  • DigitalizaciONG de Fundesplai i Fundación Esplai Ciudadanía Comprometida. És un projecte d’acompanyament a entitats socials que comencen el seu procés de transformació digital.
  • TRIPAPP de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD). És una aplicació per a telèfons mòbils dissenyada per reduir alguns dels riscos i danys més greus associats al consum de drogues.
  • ACOMPANYAMENT PSICOSOCIAL A DISTÀNCIA (SUARA A CASA) de Suara Cooperativa. És un servei online d’ajuda i acompanyament, físic i emocional, que ofereix sessions virtuals de psicologia, coaching i/o fisioteràpia a través de videoconferències (Whatsapp, Skype, etc.) i  que va sorgir durant la pandèmia per donar resposta als efectes psicosocials derivats de la Covid-19.
  • APP CUIDEM AMPOSTA del Centre Especial de Treball Terres de l’Ebre. Aquest Centre Especial de Treball de la Fundació 7 d’Astres de les Terres de l’Ebre treballa per garantir la inclusió laboral de persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES