Dijous, 6 octubre 2022
Dijous, 6 octubre 2022
IniciDiscapacitatProjecte de recolzament als joves de la Segarra amb problemes de salut...

Projecte de recolzament als joves de la Segarra amb problemes de salut mental

keep calm salut mental la segarra associació alba
El projecte “Keep Calm” té una durada prevista de 2 anys // Foto: Associació Alba

Els joves d’entre 18 a 30 anys de la comarca de la Segarra que tinguin alguna problemàtica de salut mental tindran a partir d’aquest proper dijous un programa de recolzament integral anomenat “Keep Calm” ofert per l’Associació Alba que inclou la promoció d’estils i hàbits de vida saludables.

El projecte consta d’una primera fase inicial de detecció d’aquests joves que sovint encara no fan ús de cap dels recursos especialitzats en aquest àmbit com els clubs socials o serveis de prelaboral. Un cop detectats es realitzarà un acompanyament individual i se’ls oferirà orientació per ta d’empoderar-los en tots els nivells de la seva vida. Especialment es farà èmfasi en aspectes  bàsics com són la higiene, el consum o les relacions socials i la seva participació a la comunitat. També és treballarà especialment l’itinerari formatiu i laboral, ja que molts d’ells degut a la seva problemàtica acaben abandonant els seus estudis.

Banner 300x250px EnBucle3

El projecte està promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en conveni amb l’Obra Social “la Caixa” té una durada prevista de dos anys i la voluntat és que s’articuli des dels recursos socials, educatius i comunitaris del territori, però amb professionals, metodologia i activitats pròpies.

En paraules de la directora de l’Associació Alba, Maite Trepat “a través d’aquest projecte volem anticipar-nos i fer un treball de prevenció amb els joves que pateixen algun trastorn mental. Hem detectat que la majoria de les persones que arriben als diferents serveis especialitzats de salut mental que ofereixen entitats i institucions ho fan a partir dels 35 anys i sense haver fet cap treball previ en aspectes bàsics de la seva vida, més enllà del que poden fer la mateixa família. Per això considerem important poder començar a treballar molt abans amb les persones, en la seva adolescència i joventut, per tal que arribin més segurs de si mateixos i puguem afrontar nous reptes importants com la inserció laboral”.

Recordem que l’Organització Mundial de la Salut alerta de l’increment dels problemes de salut mental entre els joves, 1 de cada 5 adolescents viu una problemàtica d’aquest tipus. El 75% dels trastorns mentals comencen abans dels 18 anys i el suïcidi és la segona causa de mort en joves de 15 a 29 anys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content