Projecte per fomentar l’anglès en persones amb problemes de salut mental

Salut Mental Catalunya col·labora en el Mental Health Fiendly

professors anglès i salut mental
Professors d’anglès a una entrega de premis // Foto: Luis Ros / RawBCN

Dissabte passat es va presentar a la seu d’Oxford House a Barcelona el projecte Mental Health Friendly, una iniciativa de dos professors natius d’anglès a Barcelona i la Federació Salut Mental Catalunya, que va veure la llum en la seva presentació a la conferència Innovate ELT

Mental Health Friendly (MHF) és un projecte que fomenta l’aprenentatge de l’anglès com a eina d’inclusió social de persones amb problemes de salut mental i la sensibilització en salut mental en l’àmbit de l’ensenyament de la llengua anglesa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El projecte preveu la seva integració dintre dels serveis i recursos de la xarxa de salut mental de Catalunya, com una eina més en les activitats que promouen la inclusió social i la recuperació de les persones amb problemes de salut mental. En un primer pas, MHF s’aplicarà als Clubs Socials i Serveis Pre-Laborals, ja que en aquest darrer cas l’ensenyament de l’anglès facilita la inserció laboral de les persones amb trastorn. Està previst que els alumnes o grups amb millor capacitat d’aprenentatge continuïn la seva formació a les Escoles d’Adults, Escoles Oficials d’Idiomes i altres acadèmies i centres d’ensenyament.

El projecte MHF neix de la iniciativa personal de dos professors natius d’anglès que treballen a Barcelona, Andrew Dodd i Fiona Oates, que col·laboraven amb la Fundació Pi i Molist en l’ensenyament de l’anglès a persones amb problemes de salut mental de l’Hospital de Sant Pau. Els dos docents van contactar amb la Federació Salut Mental Catalunya per ampliar la iniciativa a tota la xarxa de salut mental de Catalunya.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*