Dimecres, 27 gener 2021
Inici Entitats La Fundació Ramon Noguera estrena espai per mostrar el projecte d’alimentació...

La Fundació Ramon Noguera estrena espai per mostrar el projecte d’alimentació ecològica Aliments Onyar

L’Onyar Showroom acollirà visites, degustacions i tallers

onyar showroom espai alimentació ecològica fundacio ramon noguera
L’Onyar Showroom obrirà de dilluns a dissabte de 8 a 20 h // Foto: Fundació Ramon Noguera

La Fundació Ramon Noguera ha estrenat un espai destinat a la divulgació del seu projecte d’alimentació ecològica Aliments Onyar. L’Onyar Showroom és un espai polivalent dissenyat amb l’objectiu de realitzar-hi diferents activitats per donar a conèixer el projecte, com ara visites, degustacions i tallers, i alhora consta amb una zona d’exposició on s’hi pot trobar tota la gamma de productes ecològics Aliments Onyar. Està situat a les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera (Mas Xirgu, de Girona), al costat de l’obrador on elaboren aliments com pizza i pasta fresca, i que es va posar en marxa fa un any. Entre els dos espais es dona feina a una quinzena de persones amb discapacitat.  

Pepita Perich, directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, explica que “per donar impuls al projecte hem reconvertit la botiga que teníem en un espai pensat per divulgar i donar a conèixer els nostres aliments ecològics al gran públic mitjançant diferents activitats”. Això també permetrà, segons Perich, que aquest showroom d’alimentació ecològica sigui “un punt promocional dels punts de venda on es poden comprar els productes i, per tant, un suport directe al nostre client, que són botigues especialitzades i supermercats”. La directora-gerent afegeix que “consumint els nostres aliments cada persona pot ser partícip de fer el projecte més gran, que ha de suposar la creació de nous llocs de treball per a persones amb discapacitat”

ARC Soluciones publi
Aposta per l’alimentació ecològica

L’Onyar Showroom de productes d’alimentació ecològica, antic espai de botiga de roba i de complements, consta de dues zones: la zona d’aparador, on hi ha exposats els productes d’alimentació ecològica, i la sala d’audiovisuals, reservada al programa de visites, degustacions i tallers que properament tenen la intenció d’activar. La Fundació Ramon Noguera és una organització sense ànim de lucre de Girona que, des de fa més de 50 anys, treballa per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i Aliments Onyar és un dels seus projectes socials. L’Onyar Showroom obrirà de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i comptarà amb visites concertades dirigides al gran públic i a escoles. 

Aquesta línia de producció ecològica i artesanal va néixer el 2012 a l’obrador que la Fundació Onyar La Selva tenia a Quart. El 2017, aquesta entitat es va integrar al Grup Fundació Ramon Noguera, que va prendre el relleu en la gestió i, l’any passat es va inaugurar un nou obrador a la seva seu (Mas Xirgu, de Girona) amb l’objectiu de poder augmentar la producció i la comercialització, i en conseqüència, els llocs de treball per a persones amb discapacitat. 

Des de l’inici, el 2012 fins a dia d’avui s’ha doblat la producció, arribant a un volum de 45.000 kg, equivalent a unes 160.000 unitats de producte. 

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES