Primera jornada de la Lliga Masculina de 2a Divisió de Goalball a la Delegació de l’ONCE a Catalunya

Se celebra aquest cap de setmana organitzada per la FEDC

goalball inclusiu centres educatius
El goalball és un esport en alça // Foto: FCECS

El poliesportiu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya acollirà, el cap de setmana del 29 de febrer a l’1 de març, la I Jornada de Lliga Masculina de 2na Divisió de Goalball, organitzada per la Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC).

En aquesta primera jornada de lliga, els 10 equips inscrits es divideixen en dos grups, dels quals 5 equips jugaran a la seu de Barcelona i els altres 5 a la seu de Vitòria.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els dos equips que quedin primers en la classificació de la lliga seran els que optin a ascendir a la màxima categoria (1ª divisió) la propera temporada.

A Barcelona participaran tres equips de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS): Barcelona, Catalunya i Mediterrani. Dos equips de la FEDC; l’equip Zaragoza i el Ciudad Real.

BANER_300X250

La jornada arrencarà el dissabte a partir de les 16:30h amb la disputa de cinc partits. La segona part de la jornada tindrà lloc el diumenge pel matí a partir de les 9:30h amb cinc partits més.

El goalball és un esport creat específicament per a persones cegues i deficients visuals. S’enfronten dos equips de tres jugadors cadascun. Es basa principalment en la importància del sentit auditiu per a poder detectar la trajectòria de la pilota. Requereix, a més a més, una gran capacitat especial per a saber en tot moment la situació i posició en el camp, amb l’objectiu de marcar gol o parar-lo en cas defensiu. Totes les línies del camp estan marcades en relleu, per poder-se orientar utilitzant el sentit del tacte. La porteria ocupa tota l’amplada de la pista del fons, de 9 m. i una alçada de 1,3 m.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*