Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsPrimera exposició tàctil per a persones cegues dels vehicles d’època del Saló...

Primera exposició tàctil per a persones cegues dels vehicles d’època del Saló Automobile

SALÓ-AUTOMOBILE-FOTO2-Botí-Lacalle-exposició-tàctil
Enric Botí durant un moment de l’exposició tàctil dels vehicles d’època // Foto: ONCE Catalunya

Un grup d’afiliats i afiliades a l’ONCE han estat aquest matí els protagonistes d’excepció de la primera exposició tàctil per a persones cegues dels vehicles d’època del Saló Automobile, en l’acte de presentació del cupó que l’ONCE dedicarà el proper dissabte al centenari d’aquesta mostra, que se celebrarà fins el 19 de maig a Fira de Barcelona.  

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del President del Saló Automobile, Enric Lacalle; del director del Saló, José Miguel García i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

Per Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE Catalunya, “vivim uns temps de grans transformacions. Hi ha un canvi important als paradigmes de la mobilitat. Ens agradaria que entre tots, la indústria, les marques i organitzacions com l’ONCE, poguéssim aconseguir que la tecnologia estigués també al servei de la seguretat de conductors i de peatons, de tots. Fem vehicles millors i més segurs per tothom. Ens agradaria avançar en la seguretat dels que condueixen i acompanyants. I també dels peatons i ciutadans que habitem les ciutats, pobles… Dels que no veiem i dels que no miren quan caminen”. Per la qual cosa des de l’ONCE “demanem que tots els cotxes silenciosos, els elèctrics i els híbrids, incorporin un senyal acústic que avisi de la proximitat als vianants”.

El president del saló, Enrique Lacalle, ha destacat que “una vegada més el saló ha demostrat la seva sensibilitat ampliant les possibilitats d’accessibilitat  per a que persones amb discapacitat, en aquest cas persones cegues o amb discapacitat visual greu, puguin participar i gaudir d’una mostra com el Saló Automobile en el seu centenari”.

Lacalle ha subratllat que el “el saló acostuma a coincidir amb el Gran Premi de la Fòrmula 1 del GP d’Espanya que es fa a Montmeló. I aquest any, a més a més, ha tingut el premi de sortir en 5,5 milions de cupons de l’ONCE”.

En aquesta mostra es poden trobar 26 cotxes antics i motos, entre els que hi ha els models Ford T, símbol de la producció en cadena; el Rolls Royce Silver Ghost, ícone del luxe; el jeep Willys, precursor dels totterreny; l’Aston Martin DB5, de James Bond i el Ferrari Testarrossa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES