Primer programa en línia de rehabilitació cognitiva per a pacients amb afectacions neurològiques

L’EM-Line Memory ha estat creat per investiigadors del IDIBGI

unitat esclerosi múltiple salt
Unitat d’Esclerosi Múltiple a Salt // Foto: gencat

Avui s’ha presentat a l’Auditori Josep Irla de Girona l’EM-Line Memory, el primer programa  en línia de rehabilitació cognitiva adreçat especialment a pacients amb esclerosi múltiple (EM), tot i que també pot ser utilitzat per persones que pateixen altres trastorns neurològics.

FREEFORMSTYLE-600X300

La plataforma, que és gratuïta, ofereix diverses categories d’exercicis per fer rehabilitació cognitiva des de casa, cosa que evita que el tractament interfereixi en les activitats habituals dels usuaris. El programa va ser concebut pel neuropsicòleg Jordi Gich i per Lluís Ramió, neuròleg i cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i de l’Hospital de Santa Caterina, que han tingut el suport de Jordi Freixenet i Rafel Garcia, de la Universitat de Girona, i de matemàtics especialistes en la creació de jocs, lingüistes i enginyers informàtics. Tot l’equip d’investigadors forma part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI).

El programa es presenta a través del web www.em-line.com i ofereix tres tipus de llicències: per a pacients, que s’han de registrar i poden gaudir de 45 minuts diaris de rehabilitació; per a professionals, que podran tenir un control de l’evolució dels seus pacients, i per a investigadors, amb un apartat concebut per a professionals i centres que duguin a terme recerques basades en la rehabilitació neuropsicològica.

Els continguts s’estructuren en diverses temàtiques, a gust de l’usuari, que es divideixen en exercicis per a la memòria d’aprenentatge i per a la de treball. Hi ha una gran varietat de propostes entre càlcul, percepció d’imatges, comprensió de textos, jocs de paraules… totes amb diferents nivells de dificultat per adaptar-se a la capacitat de cada usuari.

En pacients amb esclerosi múltiple el trastorn cognitiu és un símptoma freqüent, que sol tenir una repercussió negativa en les activitats de la vida quotidiana. Tenint en compte les diverses fases de la malaltia, un 44 % de les persones afectades pateix un deteriorament cognitiu, de menor o major intensitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*