Es presenten deu candidatures a les eleccions del Consell Rector de l’IMPD de Barcelona

Les eleccions es celebraran el proper 2 de juliol

impd barcelona
Seu de l’IMPD de Barcelona // Foto: Imatge d’arxiu

Finalment han estat deu candidatures integrades per quinze persones les que es van presentar al procés electoral per renovar els representants al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte de presentació de les candidatures es va fer al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, en presència de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

El Consell Rector de l’IMPD, és l’òrgan de l’Ajuntament que defineix i coordina les actuacions municipals adreçades a garantir els drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional de la ciutat.

BANER_300X250

Està format per vint respresentants, deu de l’Ajuntament i deu en representació de col·lectius amb discapacitat física, auditiva, visual, intel·lectual i amb trastorn mental. Aquestes deu persones s’escolliran mitjançant unes eleccions en què poden votar totes les persones amb discapacitat més grans de 18 anys i els tutors de les persones menors amb diversitat funcional. És imprescindible, però, que prèviament estiguin censades per l’Ajuntament i se n’acrediti la discapacitat, un tràmit que encara està obert.

Cal recordar que aquestes eleccions no es convocaven des de l’any 2011 i que enguany no han presentat candidatures dues de les entitats més representatives de la discapacitat física a Barcelona, ECOM i Cocemfe.

En total estan convocades a aquest procés unes 130 persones amb discapacitat acreditada, un 8% de la població barcelonina. El 2 de juliol és el dia en què es celebraran les eleccions i les persones censades podran exercir el dret a vot. Enguany també es pot votar de forma anticipada per correu o telemàticament per internet, un procés que es farà el mes de juny.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*