Presentació de l’estudi ‘Les TIC al servei de les persones amb discapacitat’ a Madrid

L’acte aplega a representants de tots els àmbits de la discapacitat

presentació tic a Madrid
La presentació va aplegar a diverses personalitats // Foto: imatge cedida per ODF

Aquest dimarts, amb motiu del Foro Interautonómico de Buenas Pràcticas en Discapacidad Física y Orgánica de FAMMA-COCEMFE Madrid, es va presentar l’estudi “Discapacidad, Integración y el Papel de las TIC” de l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF), una entitat impulsada per COCEMFE Barcelona i la Fundación Vodafone España. L’acte va tenir lloc a l’auditori de EspacióCaixa Madrid de la Fundació de l’Obra Social “la Caixa”.

La presentació va tenir el mèrit de reunir a diverses personalitats de l’Administració central, autonòmica, organitzacions socials, usuaris i al sector privat, posant de relleu el treball conjunt amb una mateixa finalitat, contribuir al bé comú.

BANER_300X250

Així, entre els representats públics del sector de la discapacitat hi van participar Belen Prado, viceconsejera de Polítiques Socials i Família de la Comunitat de Madrid; Ignacio Tremiño, director general de Políticas de Apoyo a la Discapacidad del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i Director del Real Patronato sobre Discapacidad; i Jorge Jiménez de Cisneros, director general de Atención a personas con Discapacidad de la Consejería de Políticas Sociales y Família.

Pel que fa a representats d’entitats del tercer sector i empreses amb un fort compromís social, l’acte va comptar amb la presència de Maria del Mar Barón, directora de EspacioCaixa Madrid; Santiago Moreno, director general de Fundación Vodafone España; M. Pilar Díaz, directora del Observatorio de la Discapacidad i Javier Font, president de FAMMA-COCEMFE Madrid.

També cal destacar la presència de la senadora Maria Luisa Carcedo, i de Maria Lucia Immaculada Casares, diputada i presidenta de la Comisión para las políticas integrales de la Discapacidad de la Asamblea de Madrid.

L’estudi presentat -realitzat a través d’una mostra de 1.039 entrevistes a persones representatives de diferents àmbits de la discapacitat-, dóna una visió clara del paper que les TIC juguen avui dia a la vida quotidiana de les persones amb discapacitat, i de com aquestes tecnologies poden facilitar l’accés a determinats serveis als que d’una altra manera seria impossible que accedissin les persones amb discapacitat física.

En aquest sentit, Belén Prado va posar l’ènfasi en seguir treballant conjuntament per obtenir respostes concretes a les necessitats de les persones amb discapacitat. Per la seva part, Ignacio Tremiño es va comprometre a viatjar a Barcelona per cooperar activament amb l’equip de l’Observatori de la Discapacitat Física amb la finalitat de seguir avançant en aquesta línia.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*