22.8 C
Barcelona
Dijous, 28maig 2020

Presentació de l’estudi ‘Les TIC al servei de les persones amb discapacitat’ a Madrid

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

presentació tic a Madrid
La presentació va aplegar a diverses personalitats // Foto: imatge cedida per ODF

Aquest dimarts, amb motiu del Foro Interautonómico de Buenas Pràcticas en Discapacidad Física y Orgánica de FAMMA-COCEMFE Madrid, es va presentar l’estudi “Discapacidad, Integración y el Papel de las TIC” de l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF), una entitat impulsada per COCEMFE Barcelona i la Fundación Vodafone España. L’acte va tenir lloc a l’auditori de EspacióCaixa Madrid de la Fundació de l’Obra Social “la Caixa”.

La presentació va tenir el mèrit de reunir a diverses personalitats de l’Administració central, autonòmica, organitzacions socials, usuaris i al sector privat, posant de relleu el treball conjunt amb una mateixa finalitat, contribuir al bé comú.

Així, entre els representats públics del sector de la discapacitat hi van participar Belen Prado, viceconsejera de Polítiques Socials i Família de la Comunitat de Madrid; Ignacio Tremiño, director general de Políticas de Apoyo a la Discapacidad del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad i Director del Real Patronato sobre Discapacidad; i Jorge Jiménez de Cisneros, director general de Atención a personas con Discapacidad de la Consejería de Políticas Sociales y Família.

Pel que fa a representats d’entitats del tercer sector i empreses amb un fort compromís social, l’acte va comptar amb la presència de Maria del Mar Barón, directora de EspacioCaixa Madrid; Santiago Moreno, director general de Fundación Vodafone España; M. Pilar Díaz, directora del Observatorio de la Discapacidad i Javier Font, president de FAMMA-COCEMFE Madrid.

També cal destacar la presència de la senadora Maria Luisa Carcedo, i de Maria Lucia Immaculada Casares, diputada i presidenta de la Comisión para las políticas integrales de la Discapacidad de la Asamblea de Madrid.

L’estudi presentat -realitzat a través d’una mostra de 1.039 entrevistes a persones representatives de diferents àmbits de la discapacitat-, dóna una visió clara del paper que les TIC juguen avui dia a la vida quotidiana de les persones amb discapacitat, i de com aquestes tecnologies poden facilitar l’accés a determinats serveis als que d’una altra manera seria impossible que accedissin les persones amb discapacitat física.

En aquest sentit, Belén Prado va posar l’ènfasi en seguir treballant conjuntament per obtenir respostes concretes a les necessitats de les persones amb discapacitat. Per la seva part, Ignacio Tremiño es va comprometre a viatjar a Barcelona per cooperar activament amb l’equip de l’Observatori de la Discapacitat Física amb la finalitat de seguir avançant en aquesta línia.

- Advertisement -

Articles relacionats

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...