Es presenta el llibre ‘Sueños en la Mirada’, un recull de relats i poesies sobre la pòlio

A la seu central de MIFAS a Girona

sueos en la mirada relats poesies pòlio
A l’acte de presentació van assistir una trentena de persones // Foto: Grup MIFAS

Dijous passat 26 d’octubre es va presentar a la seu del Grup MIFAS, a Girona, el llibre ‘Sueños en la Mirada’, escrit per diversos autors i editat per donar suport a la investigació sobre els efectes de la pòlio i la síndrome postpòlio.

Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, fou l’encarregat de presentar l’acte, organitzat en motiu del Dia Mundial de la Poliomielitis, que es celebra el 24 d’octubre, i en què hi van participar una trentena de persones.

banner_dental

L’acte va comptar amb la participació de Inma Blanco, una de les escriptores del llibre i afectada de síndrome postpòlio que va parlar del per què de l’edició del llibre i també de la seva experiència personal. De com va haver d’afrontar la malaltia de la pòlio quan era tan sols una nena, en tots els àmbits de la seva vida i ja d’adulta, de les conseqüències derivades de la síndrome postpolio. El Dr. Antoni Turon, llicenciat en Medicina, especialitzat en Neurologia, metge del Servei de Neurologia de l’Hospital de Santa Caterina de Salt i afectat de síndrome postpòlio, va aportar una visió des del punt de vista de la medicina, començant pels orígens, els símptomes, el diagnòstic i el seu tractament. Turon va fer incís en què “molts afectats de pòlio, després d’anys d’esforços per portar una vida el més normalitzada possible, s’han d’enfrontar a la síndrome postpòlio, un quadre que sol aparèixer en edat adulta i que empitjora la seva afectació”. També va dir que “els afectats de la pòlio són cada vegada menys i la malaltia està eradicada a Espanya, fet que dificulta que la comunitat científica no dediqui els seus esforços a estudiar-la”.

El llibre és un recull de relats i poesies en què el fil conductor és la pòlio. Entorn a ella, s’articulen relats curts de diverses temàtiques, com ara la intimitat, fets autobiogràfics, de ficció i poesies.

L’objectiu principal d’aquest llibre és procurar ingressos per donar suport a la investigació sobre els efectes a llarg termini de la pòlio i la síndrome postpolio que, tard o d’hora pateixen totes aquelles persones que van contraure el virus de la poliomielitis a la infància.

La iniciativa ha estat impulsada per AMAPyP (Asociación Malagueña de Afectados de Polio y Post Polio) i la col·laboració de FEAPET (Federación Española de Asociaciones de Polio y sus efectos tardíos). La publicació ha estat possible gràcies al patrocini de l’empresa FRANKE.

Al final de la presentació, es va fer un debat amb les persones assistents, moltes d’elles afectades per la malaltia, i tothom qui va voler, va poder comprar un exemplar del llibre.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*