22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Cultura Es presenta el llibre ‘Habilitats socials a la feina’ utilitzant la tècnica...

Es presenta el llibre ‘Habilitats socials a la feina’ utilitzant la tècnica de lectura fàcil

Presentació llibre habilitats socials lectura fàcil
A la presentació hi van assistir un gran nombre de persones // Foto: Grupo SIFU

Aquest dimarts es va presentar al Palau Macaya de Barcelona el llibre ‘Habilitats socials a la feina’, un manual que aporta les principals claus per triomfar en l’àmbit laboral, pensat especialment per a col·lectius vulnerables, però aplicable també a tots els integrants del mercat laboral. Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre l’Associació Lectura Fàcil i Fundación Grupo SIFU, que han plasmat la seva experiència en aquesta guia.

El llibre està escrit amb la tècnica de “lectura fàcil”, una pràctica pensada per garantir l’accés a la informació, la cultura i la lectura a les persones que presenten dificultats lectores, ja siguin transitòries (immigració, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient…) o permanents (trastorns de l’aprenentatge, discapacitat, senilitat…), que representen un 30% de la població.

En el marc laboral, aquestes mancances són especialment patents en el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, que a través d’aquest llibre trobaran una sèrie de consells que els poden ajudar en el seu desenvolupament professional i personal.

Habilitats socials a la feina forma part de la col·lecció “Tu Pots”, que dedica cada volum a un tema de desenvolupament personal. La presentació, que va anar a càrrec del vicepresident de Grup SIFU, Albert Campabadal Blanco, la presidenta de l’Associació Lectura Fàcil, Aurora Vall, i la coordinadora d’Aura Fundació, Carme Llorens, va reunir una setantena de representants d’entitats socials i d’empreses sensibilitzades amb la integració laboral.

Campabadal va destacar que “aquest llibre servirà per apoderar a col·lectius vulnerables i a totes aquelles persones que ho necessitin per tenir èxit en l’àmbit laboral”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS