Diumenge, 17 octubre 2021
HomeAccessibilitat UniversalPlena Inclusió reclama que els processos de promoció interna en les administracions...

Plena Inclusió reclama que els processos de promoció interna en les administracions públiques siguin accessibles

La dificultat per comprendre la informació limita les possibilitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual

programa dil ocupacio pública discapacitat
L’administració catalana compta amb personal amb discapacitat a través del programa DIL // Foto: gencat

Plena Inclusión ha recordat que els processos de promoció interna en les administracions públiques han de garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, coincidint amb l’anunci per cobrir 171 places dirigides a personal laboral d’aquest col·lectiu que ja treballa en l’administració general de l’Estat.

“En les reunions mantingudes amb la Direcció General de Funció Pública els recordem la importància que els processos de promoció interna tinguin garantida l’accessibilitat cognitiva de tota la informació que es dóna als que opten a ells”, apunta Enrique Galván, director de Plena inclusió Espanya.

En aquest sentit, des de la confederació que agrupa 935 associacions que vetllen pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament (síndrome de Down, autisme i paràlisi cerebral) es suggereix que s’emprengui una adaptació completa a lectura fàcil de la documentació essencial. La dificultat actual per comprendre aquesta informació limita les possibilitats de promoció interna per a les persones amb discapacitat intel·lectual i genera iniquitat processos que haurien de ser iguals per a tothom.

D’altra banda, Plena Inclusión denuncia que en les convocatòries estatals no existeix una borsa d’ocupació associada, fet que suposa que quan una persona amb discapacitat deixa una plaça (per trasllat o excedència), la vacant és ocupada per una persona sense discapacitat.

Finalment, la federació ha recordat al Ministeri d’Administracions Públiques que encara estan pendents de jubilació 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES