Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALPlena Inclusió avaluarà l’accessibilitat cognitiva de línies d’autobusos a diferents comunitats autònomes

Plena Inclusió avaluarà l’accessibilitat cognitiva de línies d’autobusos a diferents comunitats autònomes

L'objectiu del pilotatge "Comunitats Accessibles" és promoure la transformació i innovació social mitjançant l'accessibilitat cognitiva

l'anàlisi de l'accessibilitat cognitiva es farà en línies d'autobusos a diferents comunitats autònomes
Un autobús en marxa // Foto: Gustavo Novo (Pexels)

Plena inclusió, amb la participació de 13 federacions i entitats, emprendrà un projecte d’avaluació de l’accessibilitat cognitiva en 9 línies d’autobusos urbanes o interurbanes a través de diverses comunitats autònomes. 

L’accessibilitat cognitiva busca facilitar la comprensió d’entorns, serveis i productes, prioritzant-ne la utilitat per a persones amb discapacitat intel·lectual, autisme, paràlisi cerebral i altres dificultats de comprensió. Aquesta millora no només incrementa l’autonomia dels afectats, sinó que també fomenta la inclusió i la vida comunitària, optant per entorns integrats en lloc de segregats.

El finançament per a aquest projecte prové de l’IRPF 2024, a través de la casella Fines Sociales, coneguda com la X Solidària, que permet a les persones marcar una aportació destinada a causes socials. L’objectiu del pilotatge “Comunitats Accessibles” és promoure la transformació i innovació social mitjançant l’accessibilitat cognitiva per aconseguir comunitats més inclusives i accessibles.

Plena inclusió Espanya liderarà el projecte, coordinant les accions entre les diverses federacions i entitats participants. L’equip promotor estarà format per les federacions d’Andalusia, Catalunya i Madrid i la mateixa confederació. Els equips d’exploració seran els de les 9 comunitats autònomes que avaluaran línies d’autobusos urbanes o, si no n’hi ha, interurbanes, depenent de la situació de l’entitat participant. A més, també es comptarà amb lavaluació de Plena inclusió Ceuta.Aquesta confederació, que agrupa més de 950 entitats a tot el país, dóna suport a més de 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, així com les seves famílies, mitjançant una extensa xarxa de centres i serveis, amb la col·laboració de professionals i voluntaris.

El projecte s’abordarà amb metodologies innovadores, incloent-hi equips de coproducció i l’actualització de la Guia d’avaluació de l’accessibilitat cognitiva d’entorns. Es proporcionarà formació als equips participants i es crearà un espai virtual de comunitat d’aprenentatge per compartir coneixements. Un seminari en línia es durà a terme al novembre per divulgar resultats i recomanacions, i a finals d’any es presentarà un informe amb les conclusions i les propostes d’accessibilitat cognitiva.

Experts en pilotatges i coproducció, com Beatriz Cuchí San Millán, guiaran el desenvolupament del projecte, que ja ha establert els criteris per seleccionar els tipus d’entorn a avaluar, els criteris de selecció d’equips d’exploració i els criteris per definir els entorns objecte d’estudi.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content