Dissabte, 15 maig 2021
spot_img
IniciEntitatsPinnae i Polseres Candela impulsen el projecte ‘Teixim nusos d’esperança’ contra el...

Pinnae i Polseres Candela impulsen el projecte ‘Teixim nusos d’esperança’ contra el càncer infantil

Porta els tallers de les polseres candela a l’entorn de la gent gran

pulseras candela lluita cancer infantil
Cartell de la campanya contra el càncer infantil // Foto: Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae i l’Associació Polseres Candela amb el suport del programa RED SOLIDARIA de Bankia, continuen la seva col·laboració per tal de dur a terme el projecte “Teixim nusos d’esperança”. Aquesta iniciativa de l’Associació Polseres Candela, vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu, recull fons per a la investigació del càncer infantil elaborant unes polseres anomenades “Candela”.

Aquesta col·laboració introdueix el taller de polseres candela a l’entorn de la gent gran, aconseguint així una activitat intergeneracional que potencia els vincles i relacions i treballa habilitats motrius i cognitives tan importants en aquesta fase vital. 

Malgrat que aquesta activitat s’ha vist frenada per l’actual situació de pandèmia, alguns tallers estan començant a iniciar la seva activitat progressivament.

En aquest sentit, l’Associació Polseres Candela, ha dissenyat un paquet de tallers adreçats a les escoles de la Vegueria Penedès, amb un programa integral que no tan sols comporta la realització d’una Candela sinó tot un itinerari educatiu transvers, en com dur a terme una estratègia de màrqueting, muntar un punt de venda, calcular el preu del producte, fer el donatiu a l’entitat, etc. Es tracta de tallers virtuals, que amb l’ajut del professorat, pretenen fer partícips als més joves en valors com són la solidaritat, l’empatia i transmetre la implicació de tothom en la investigació; perquè tots podem col·laborar en la recerca del càncer infantil.

Els centres educatius o els casals de gent gran o residències interessades en participar d’aquesta iniciativa poden contactar amb l’Associació Polseres Candela a través del correu pulserascandelas@gmail.com o el telèfon 622006242.

La lluita contra el càncer infantil

El 15 de febrer es commemora cada any el Dia Internacional del Càncer Infantil amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a la societat de la importància de la recerca per a la millora en el diagnòstic, tractament i taxes de supervivència del càncer que afecta infants i adolescents.

 La manca de coneixement de les seves causes, centra la lluita contra aquesta malaltia fonamentalment en un diagnòstic ràpid i tractament adequat, per tant la investigació és crucial. Tot i que s’ha avançat molt, el càncer continua essent la primera causa de mort entre els nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona entre els joves de 15 a 24 anys, al darrere dels accidents de trànsit. A dia d’avui el percentatge de curació del càncer infantil és del 80%, encara queda un 20% que no supera la malaltia.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES