Les persones amb discapacitat cobren un 15,7% menys que els assalariats sense discapacitat

Segons el darrer informe del Instituto Nacional de Estadísitca (INE)

assalariats persones discapacitat
Les persones amb discapacitat registren una baixa participació en el mercat laboral i en pitjors condicions // Foto: Salut Mental Catalunya

Segons el darrer informe publicat per l’Institut Nacional de Estadística (INE) sobre el Salario de las Personas con Discapacidad, les persones amb discapacitat registren una baixa participació en el mercat laboral i quan hi participen ho fan en pitjors condicions. L’any 2015 van presentar una taxa d’ocupació del 23,4%, menys de la meitat que en el cas de la població sense discapacitat, i el seu salari brut anual mitjà dels treballadors/es per compte aliena va ser un 15,7% menys que el de les persones sense  certificat administratiu.

L’informe també xifra el salari brut anual mitjà dels treballadors per compte aliena amb discapacitat en 19.569 euros. Malgrat les xifres suposen una lleugera milloria respecte de l’any 2014  (2,9%), encara estan lluny de representar una igualtat d’oportunitats en l’accés, manteniment i promoció de les persones amb discapacitat en el mercat de treball.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La diferència entre ambdós grups de població, resulta major en homes (amb un salari un 20,4% inferior en el cas de las persones amb discapacitat), que en dones (un 11,6% menor). Entre la població amb discapacitat, però, la desigualtat salarial entre homes i dones és inferior: el salari de les dones és un 14,7% inferior, mentre que el en cas de les persones sense discapacitat va ser d’un 23,1%.

Un altre aspecte que destaca l’informe és que les persones amb discapacitat per raó de salut mental o discapacitat intel·lectual segueixen a la cua en accés al mercat laboral i condicions salarials. En ambdós casos, el salari mig anual brut va estar per sota de la mitjana de la població amb discapacitat: 3.870,3 euros menys en el cas de les persones amb certificat per raó de salut mental (15.699,3 euros) i 7.216,6 euros en el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual (12.353,0 euros).

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*