Divendres, 22 octubre 2021
IniciEsport AdaptatPere Aragonès: “Els valors de l’esport ens ajuden a superar les desigualtats”

Pere Aragonès: “Els valors de l’esport ens ajuden a superar les desigualtats”

El president de la Generalitat assisteix a la recepció del Govern als esportistes paralímpics que han obtingut medalla als Jocs de Tòquio

pere aragonès a la recepció dels esportistes paralímpics
La recepció als esportistes paralímpics va tenir lloc al Palau de la Generalitat // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va rebre ahir tarda a Palau els esportistes olímpics i paralímpics catalans que han obtingut medalla o diploma als Jocs Olímpics de Tòquio i va reivindicar que “els valors de l’esport ens ajuden a superar les desigualtats” i, en conseqüència, “un país esportiu és un país vertebrat”. Tal i com va explicar, “la importància del treball en equip, l’esperit de superació col·lectiva i el respecte pel rival són valors aplicables a qualsevol àmbit de la societat”.

El cap de l’Executiu va felicitar aquests esportistes que han mostrat la seva “capacitat de superació” després d’haver participat en uns jocs olímpics marcats per la pandèmia de la Covid-19 on “heu mostrat gran capacitat d’adaptació i de superposar-vos a dificultats”. “Sou un exemple al qual ens hem d’emmirallar tota la societat”, va afegir. El president de la Generalitat va aprofitat per fer extensiva aquesta felicitació a l’entorn dels esportistes, així com a la xarxa de clubs i entitats esportives de Catalunya que “és un del grans col·lectiu que formen la ciutadania, especialment els nostres infants i joves”.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que Catalunya és un país amb una forta tradició esportiva. “Els valors de l’esport són els valors del nostre país. De la constància, de la fortalesa, de la superació però també de la cohesió social, de la internacionalització”, va afirmar. Vilagrà, després de manifestar que els esportistes assistents a la recepció “sou el present però també el futur d’aquest país esportiu”, va destacar que el Govern català fa aquesta legislatura una aposta ferma per l’esport. I en aquest sentit, va ressaltar, per exemple, la voluntat de reforçar el CAR de Sant Cugat amb una coordinació de la tecnificació esportiva arreu del país i també fomentant l’esport femení.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES