“Pedalegem pels drets de tothom!”

bicicletada inclusiva popular terres ebre drets tothom
Cartell de la bicicletada inclusiva // Foto: AFIS

Des de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social) us convoquem a peladejar pels drets de tothom a la “Bicicletada Inclusiva i Popular a les Terres de l’Ebre”, perquè a causa de la famosa crisis econòmica i l’austeritat imposada per aquesta a les persones de a peu, a servit com excusa per a ficar la tisora als serveis més bàsics i necessaris per a la majoria de la població. Aquestes tisorades han afectat de ple als serveis públics com l’ensenyament i la sanitat, s’han congelat les pujades a les pensions, s’ha aprofitat l’ocasió per a posar un copagament als medicaments de les persones que necessiten d’una medicació crònica o treure alguns fàrmacs de la seguretat social.

També ha servit per acomiadar a milers de persones de mala manera o modificar a la baixa els drets de la classe treballadora per a crear llocs de feina precaris; no s’està creant el suficient habitatge social i a moltes persones les han desnonat dels seus hogars en condicions més que lamentables. Al principi es feia per no poder afrontar unes hipoteques mal donades per la banca i ara per no poder fer front als elevats lloguers que s’estan demanant.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Tot això ens porta a una societat empobrida on moltes persones correm el risc de patir una exclusió social i com no podia ser d’una altra manera les comunitats més vulnerables son les que més pateixen les conseqüències de les tisorades. Així que tota la població estem patint un retallada als nostres drets fonamentals.

Però, no tot poden ser males notícies, doncs ja tenim a la volta de la cantonada el desembre, el mes de la solidaritat per excel·lència al nostre país i el mes més reivindicatiu de l’any tant per a les persones amb diversitat funcional com per a la resta de la humanitat. Al desembre celebrem el dia 3 el “Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional” i el 10 el “Dia Internacional dels Drets Humans”.

BANER_300X250

Juan García Díazpresident de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS)

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*