Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALParets del Vallès posa en marxa un projecte pioner al territori en...

Parets del Vallès posa en marxa un projecte pioner al territori en matèria d’emancipació de les persones amb discapacitat

‘Aprenem’ consisteix en la cessió d’un pis a la FVO perquè hi convisquin 5 persones amb discapacitat intel·lectual de manera autònoma

parets del vallès projecte emancipació persones amb discapacitat
Un moment de la signatura del contracte de cessió de cessió del pis // Foto: Ajuntament de Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets del Vallès va posar en marxa ahir el projecte Aprenem què serà pioner al territori en matèria d’emancipació de persones amb discapacitat. L’acte va consistir en la signatura del contracte de cessió d’ús d’un immoble públic propietat de l’Ajuntament a la Fundació Vallès Oriental (FVO), entitat guanyadora del concurs per tal de desenvolupar el projecte de foment de la inclusió social i l’autonomia. Després de la signatura del contracte de cessió es va realitzar una visita a l’immoble.

La cessió d’aquest pis públic servirà perquè durant cinc anys  hi convisquin tres persones amb discapacitat i l’objectiu és donar els suports per conviure de manera autònoma i que els participants puguin emancipar-se i fer el salt al lloguer privat en el futur.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa, Casandra Garcia, la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, i el director general de la Fundació Vallès Oriental, Rafael Arderiu.   

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “l’acte serveix per formalitzar la signatura del contracte de cessió d’ús amb la Fundació Vallès Oriental d’un pis de propietat de l’Ajuntament. L’objectiu és el de tirar endavant un projecte pioner al territori referent a l’emancipació de joves amb capacitats diverses per tal que puguin tenir el mateix dret que tenim la resta de persones pel que fa a l’habitatge i a poder viure de forma individual. Estem segurs que amb l’acte d’avui de signatura del contracte del pis municipal, conjuntament amb la tasca de la Fundació Vallès Oriental, donarem resposta a totes aquestes necessitats”

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, per la seva banda, va apuntar que “el pis propietat de l’Ajuntament ha tingut diferents usos al llarg de la seva història i pensem que el projecte que finalment hem escollit és un gran encert. A més, a Parets no teníem cap projecte, des de l’Ajuntament, destinat i adreçat exclusivament a persones amb discapacitat. Pensem que amb el programa no només ajudarem als joves amb discapacitat sinó també a les seves famílies i contribuirem a garantir el dret amb igualtat d’oportunitats tant amb gent amb discapacitat com gent sense. Pensem que serà un èxit, que es tracta d’un projecte pioner al territori i d’una gran aposta del govern cap a les persones amb discapacitat”

En el seu torn, la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, va explicar que “es tracta d’un projecte de cinc anys, tres anys són de formació i dos de consolidació, i a les bases per a participar el que demanem és que el grau de discapacitat sigui igual o superior al 33% i no superi el 56% i que l’edat sigui de 21 a 45 anys. Estem molt contents de poder tirar endavant aquest projecte, tenim moltes ganes que comenci i esperem que els participants estiguin molt ben acollits, que puguin aprendre i, finalment, emancipar-se”

Per últim, el director general de la Fundació Vallès Oriental, Rafael Arderiu, va apuntar que “totes les persones amb discapacitat que vulguin emancipar-se necessiten algú que els doni suport i això és el que nosaltres pretenem amb aquest pis. Amb aquest projecte, una vegada més, l’Ajuntament de Parets ha demostrat la seva sensibilitat social, fa molts anys que treballem amb ells, com per exemple amb temes de jardineria. Ara, encetem el projecte amb molta il·lusió i tenim moltes ganes que comenci, a més, volem agrair a l’Ajuntament que confií en nosaltres”.  

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content