Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsLa Paeria i Down Lleida promouen la integració laboral dels joves amb...

La Paeria i Down Lleida promouen la integració laboral dels joves amb discapacitat intel·lectual

renovació compromís integració laboral joves discapacitat intel·lectual lleida
Moment de la signatura de la renovació de l’acord // Foto: Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida i l’entitat Down Lleida van signar divendres passat la renovació del conveni que els permet seguir participant en el programa d’inserció laboral “Juntos somos capaces-Junts Ho Podem Fer” de la Fundació Mapfre, i d’aquesta manera mantenir el compromís  de promoure la integració laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn de salut mental.

L’objectiu del conveni és que, amb el projecte “Juntos Somos Capaces-Junts HO Podem Fer-”, es facilitin les pràctiques laborals dins la Paeria a persones amb la síndrome de Down, derivades per l’entitat a Lleida, per adquirir habilitats i experiència.

fiare banca etica crowdfunding

Durant la presentació d’aquest acord el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, va posar de relleu la necessitat de normalitzar la situació laboral d’aquest col·lectiu, que ha de tenir les mateixes oportunitats, com la resta de la societat, en funció de les seves capacitat. La Paeria fa més d’una dècada que fomenta la integració laboral de persones amb discapacitat a les diferents regidories amb programes com Integra XXI de Down Lleida o ““Juntos somos capaces-Junts Ho Podem Fer”, de la Fundació Mapfre.

Per la seva banda, el director territorial de Mapfre a Catalunya, Javier Solís, va comentar que el treball de la fundació està present a totes les comunitats autònomes i que la inserció d’aquest col·lectiu es fa efectiu en diversos sectors, com la distribució, la neteja, l’administració, etc. Solis ha apuntat que el programa de la fundació, que es promou des de 2010, ha fet possible que més de 4.000 empreses col·laborin activament amb aquesta iniciativa, afavorint la inserció de més de 2.700 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.

Finalment, la presidenta de Down Lleida, Pilar San Juan va agrair el suport i l’oportunitat que ofereixen als joves, perquè “tothom trobi el seu lloc a la societat”. Pilar Sanjuan va explicar que des de l’entitat acompanyen les persones per intentar donar resposta al seu projecte de vida. Sanjuan va incidir en la diversitat i en el fet que una discapacitat no exclou ningú de tenir talent. Down Lleida desenvolupa diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d’inserció laboral i social per aconseguir la integració social i l’autonomia laboral i personal dels seus usuaris.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES