Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALPablo Álvarez, el primer astronauta español amb discapacitat, es gradua a la...

Pablo Álvarez, el primer astronauta español amb discapacitat, es gradua a la nova promoció de la ESA

La cerimònia de graduació, celebrada al Centre Europeu d'Astronautes a Colònia, (Alemanya) va ser la finalització de l'entrenament bàsic per als cinc astronautes europeus graduats i el primer astronauta de l'Agència Espacial Australiana, tots ara elegibles per a missions de vols espacials

pablo alvarez astronauta espanyol amb discapacitat
Pablo Álvarez amb la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant // Foto: Diana Morant (X)

Pablo Álvarez Fernández, el primer astronauta espanyol de l’Agència Espacial Europea (ESA) amb discapacitat, es va graduar aquest dilluns a la promoció de candidats a astronautes de l’ESA del 2022.

L’astronauta va mostrar el seu “profund agraïment per les invaluables lliçons apreses dels millors al camp” i es va trobar “emocionat d’exercir un paper en la configuració del futur de l’exploració espacial”.

La cerimònia de graduació, celebrada al Centre Europeu d’Astronautes a Colònia, (Alemanya) va ser la finalització de l’entrenament bàsic per als cinc astronautes europeus graduats i el primer astronauta de l’Agència Espacial Australiana, tots ara elegibles per a missions de vols espacials.

Amb Álvarez Fernández, els nous astronautes graduats de l’ESA són Sophie Adenot, Rosemary Coogan, Raphaël Liégeois i Marco Sieber. A més, amb motiu de la col·laboració internacional, Katherine Bennell-Pegg, de l’Agència Espacial Australiana, també es va graduar.

L’espanyol va explicar que completar la formació bàsica d’astronauta va ser un viatge extraordinari de creixement personal i com astronauta de l’ESA en representació d’Espanya, és un honor unir-me al llinatge de pioners com Pedro Duque. També va afirmar que aquesta oportunitat m’omple d’orgull i estic emocionat d’elevar la nostra passió compartida per l’espai a alçades sense precedents.

Seleccionats per rebre formació el 2022 al Consell Ministerial de l’ESA, els candidats a astronauta van començar la seva formació bàsica l’abril del 2023, primer al Centre Europeu d’Astronautes de l’ESA i, després, a tot el planeta.

Així mateix, van completar un programa integral de capacitació d’un any que va cobrir habilitats essencials com a sistemes de naus espacials, caminades espacials, enginyeria de vol, robòtica i sistemes de suport vital, així com capacitació mèdica i de supervivència.

Després de la certificació, els astronautes assignats per l’ESA de la nova classe passaran a les següents fases de preassignació i entrenament específic de la missió, aplanant el camí per a futures missions a l’Estació Espacial Internacional.

A la graduació de l’astronauta espanyol va assistir la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, que va felicitar públicament a les seves xarxes socials l’astronauta i va dir que “avui és un dia molt especial per als que creiem en el talent dels joves a Espanya” .

L’ESA va rebre una resposta “aclaparadora” a la seva convocatòria de sol·licituds, amb més de 22.500 candidats dels Estats membres de l’ESA. D’aquest grup, es van triar 17 persones per formar la classe d’astronautes del 2022, inclosos 12 membres de la reserva d’astronautes de l’ESA i cinc candidats a astronautes que van completar la formació bàsica.

Igualment, l’ESA va establir un grup de reserva d’astronautes per primera vegada el 2022. Aquest grup va estar format per candidats que es van destacar durant tot el procés de selecció i és un grup que està a punt per ser convocat per a rols d’astronauta del projecte a mida que sorgeixin oportunitats de vol, segons va explicar l’ESA.

Per la seva banda, el director general de l’ESA, Josef Aschbacher, va afirmar que “estic orgullós de ser testimoni de la graduació d’un candidat a astronauta australià, cosa que reafirma la nostra dedicació a promoure la cooperació internacional a l’exploració espacial”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content