Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciInclusió SocialOberta una convocatòria de beques universitàries per a estudiants amb discapacitat que...

Oberta una convocatòria de beques universitàries per a estudiants amb discapacitat que vulguin formar-se en perfils tecnològics

Impulsades per la Fundació Randstad i la UOC, amb el suport de Nestlé

estudiants universitaris discapacitat beques perfils tecnològics
Graduació estudiants amb discapacitat // Foto: Fundación ONCE

La Fundació Randstad i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb el suport de Nestlé han llançat una convocatòria de beques universitàries per a estudiants amb una discapacitat igual o superior al 33% que vulguin formar-se en perfils tecnològics en l’àmbit STEM, Compilance, MBAs, Marketing i Comunicació.

La convocatòria d’aquestes beques estaran obertes del 10 de maig fins al 27 de juny, i cobriran el 90% del cost de la matrícula dels programes de postgrau de la UOC. Les persones becades començaran la seva formació a la tardor, quan arrenqui el curs 2022-2023.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fundació Randstad i la UOC col·laboren des del 2017 per facilitar la formació universitària a les persones amb discapacitat mitjançant un programa de beques universitàries. A més, el 2019 les dues institucions van crear la Càtedra de Discapacitat, Ocupació i Innovació Social amb els objectius de fomentar la integració a l’entorn laboral de les persones amb discapacitat en igualtat d’oportunitats i generar coneixement al voltant de la discapacitat.

El programa de beques compta, en aquesta ocasió, amb el suport i la implicació de Nestlé, empresa on l’estudiantat becat podrà fer les pràctiques d’ocupació.

En paraules de la directora de Filantropia i Aliances Estratègiques de la UOC, Anna Delclòs, “tant la UOC com la Fundació Randstad som aliats en la lluita per la igualtat d’oportunitats de totes les persones i facilitar el coneixement i la formació al llarg de la vida a persones amb talents diferents”. Per a Delclòs, aquestes beques “transformen els seus beneficiaris” perquè els prepara “per a assumir càrrecs de màxima responsabilitat”; alhora que “trenquen estereotips al vincular aquestes persones amb diversitat funcional amb el talent, la capacitat i el expertise”, afegeix.

Per la seva banda Bel Ramos, directora de la càtedra de Fundació Randstad-UOC de Discapacitat, Ocupació i Innovació Social subratlla la importància de la formació: “sabem que la formació és un factor fonamental per millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat. Si la seva formació augmenta, les possibilitats d’aconseguir ocupació també ho fan. Per això des de Fundació Randstad donem suport a aquestes beques”.

D’altra banda, Susana Pastor, responsable de Nestlé Global IT Hub, destaca que “estem encantats de formar aquestes futures generacions de professionals tecnològics i poder-los oferir un entorn global, multicultural, divers i inclusiu com el nostre. Estem convençuts que la igualtat d’oportunitats i la diversitat és la clau de l’èxit del nostre equip i la millor mostra de com volem avançar com a professionals i com a societat”.

Prop de 2.000 estudiants amb discapacitat a la UOC

Durant el curs 2020-2021, la UOC tenia 1.944 estudiants matriculats amb certificat de discapacitat, a més d’altres estudiants amb necessitats específiques educatives, com a trastorns d’aprenentatge. Segons Marc Romero, director de programa de l’Àmbit CTIC i professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, “la nostra universitat ofereix condicions d’accessibilitat que faciliten la inclusió: des d’un campus que, en la majoria dels casos, és compatible amb eines de suport (amplificadors i lectors de pantalla, etc.) fins a recursos d’aprenentatge accessibles, passant per les adaptacions de les proves finals”.

En aquest context, Delclòs subratlla que “la UOC és la universitat de la diversitat, amb un model en línia i asíncron que trenca totes les barreres i facilita la conciliació d’aquestes persones amb dificultats afegides, ja sigui a l’hora de desplaçar-se o bé a l’hora de compaginar la vida acadèmica amb aquells reptes derivats de la seva discapacitat”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content