Nova tecnologia a l’Hospital Universitari de Bellvitge que avança 25 minuts el tractament urgent del ictus

El Servei d’Urgències aplica el diagnòstic ‘point of care’

tecnologia tractament urgent ictus
L’icuts és una malaltia que afecta a cervell // Foto: Fundació “la Caixa”

L’ictus és la primera causa de mort entre les dones i la tercera entre els homes a Catalunya, i per això adquireix major rellevància la tecnologia point of care (diagnòstic ràpid a la capçalera del pacient) que ha incorporat l’Hospital Universitari de Bellvitge per escurçar els temps per a l’administració dels tractaments urgents de l’ictus.

Gràcies a aquesta nova tecnologia s’aconsegueix avançar entre 20-25 minuts el tractament urgent del ictus, un temps preciós si es té en compte que cada minut que passa es moren dos milions de neurones.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’aplicació sistemàtica de la tecnologia point of care en el Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Bellvitge permet salvar 38 milions de neurones per pacient.

Els neuròlegs del Servei d’Urgències utilitzen els sistemes de diagnòstic ràpid point of care (que permeten l’anàlisi de paràmetres amb una mínima gota de sang) per conèixer l’estat de coagulació de la sang dels pacients amb sospita d’un ictus. D’aquesta manera tenen el resultat en només 15 segons quan abans, amb el sistema d’extracció sanguínia convencional, trigaven 40 minuts a obtenir-lo, ja que calia processar la mostra, enviar-la al laboratori i esperar la resposta.

BANER_300X250

Això permet administrar de forma precoç els tractaments per obrir les artèries taponades i dissoldre el trombo ja sigui farmacològicament (trombolísis) o amb dispositius mecànics (cateterismes amb trombectomia) i garantir en la majoria dels casos millors resultats. Cal recordar que en el 85% dels pacients, la causa de l’ictus és una oclusió arterial por un èmbol o trombo.

L’ictus és una patologia aguda que afecta el cervell i pot comprometre les funcions cognitives, motores i sensitives. La rapidesa determina, en bona mesura, el grau de discapacitat causat per la malaltia.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*