Nova sessió de teràpia assistida amb gossos per a alumnes amb discapacitat intel·lectual a Ripoll

Implantades per l’Escola d’Educació Especial Ramon Suriñach

teràpia assistida gossos
Els gossos s’utiltizen amb fins terapèutics en molts àmbits // Foto: Arxiu

Aquest dimarts 11 de febrer de 10 a 12.30h l’Escola d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll farà una nova sessió de teràpia assistida amb gossos als seus alumnes amb discapacitat intel·lectual, dins el curs que el centre ha implantat per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Aquest programa treballa diferents objectius terapèutics concrets i on el gos ajuda a la persona a una millora de les capacitats i habilitats físiques i mentals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest tipus de teràpia amb gossos ajuda a les persones amb discapacitat intel·lectual a mantenir un nivell més alt de motivació per seguir una activitat. La presència del gos facilita aquesta interacció permetent millorar aspectes psicològics com l’autoestima i la capacitat, la comunicació verbal, desenvolupar habilitats socials, disminuir les conductes disruptives, treballar activitats de la vida diària o de l’àrea psicomotora.

Les sessions duren 1h i es fan en diferents grups de 8 alumnes on treballen diferents activitats de taula, de circuit, relaxació, passejades a l’aire lliure, etc. Posteriorment es realitza una avaluació sobre aquestes activitats i sobre l’impacte que han tingut sobre els alumnes.

BANER_300X250

L’activitat compte amb el suport de la Fundación Leo Messi, que té un conveni de col·laboració amb Special Olympics Catalunya.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*