Nou sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva als teatres municipals de Sabadell

Dins de les actuacions de l’Ajuntament per facilitar l’accessibilitat a la ciutat

comunicació discapacitat auditiva teatres municipals sabadell
Es tracta d’un sistemes sense fil per fer arribar l’àudio de la sala // Foto: Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell va fer divendres passat la presentació d’una nova iniciativa per millorar l’atenció de les persones amb discapacitat de la ciutat. Es tracta de la incorporació d’un sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva als teatres municipals La Faràndula i Principal que millorarà l’accessibilitat d’aquest col·lectiu.

El que s’ha instal·lat ara són uns sistemes sense fil per fer arribar l’àudio de la sala –captat per uns micròfons– directament als audiòfons o als implants del públic que ho necessita. Així s’aconsegueix millorar notablement el senyal d’àudio que senten els usuaris i s’evita el soroll de fons.

BANER_300X250

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, va afirmar en la presentació que “aquest sistema innovador permet fer més accessibles totes les propostes que presentem als teatres municipals. Així atenem una demanda i ampliem el públic, mentre millorem i modernitzem aquests equipaments municipals”.

La inversió en aquestes millores ha estat de 15.464 euros, finançats per la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa se suma a altres que ha impulsat l’Ajuntament per millorar l’atenció a persones amb discapacitat, com la formació als treballadors de biblioteques municipals i als conductors de Transports Urbans Sabadell (TUS), perquè tinguin eines per atendre millor les persones amb la discapacitat i fer aquest serveis més accessibles.

Aquestes accions formatives tenen per objectiu fer accessible l’administració municipal i millorar l’accessibilitat. “Volem promoure la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i que el conjunt de la ciutadania sigui permeable a la diversitat, començant pel personal municipal, perquè les persones amb discapacitat puguin desenvolupar tots els seus drets”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

D’altra banda, al mes de gener Sabadell va inaugurar l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat al Casal Pere Quart.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*