Jornada sobre pluridiscapacitat i dret a la inclusió en educació física i lleure esportiu

Dins la I Trobada Pedagògica sobre Bones Pràctiques en la Inclusió Esportiva

activitats d'estiu pluridiscapacitat inclusió
L’Ajuntament ofereix diverses activitats esportives per a joves amb diversitat funcional // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través l’Institut Barcelona Esports i el seu programa Barcelona Esport Inclou, i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona, organitzen el proper 20 de març la I Trobada Pedagògica sobre Bones Pràctiques en la Inclusió Esportiva amb la jornada “Pluridiscapacitat i dret a a la inclusió en educació física i en el lleure esportiu. Realitat o utopia?”.

L’objectiu d’aquesta jornada és oferir un marc de reflexió sobre com la inclusió, plena i sense excepció, resulta essencial per a la transformació tant del sistema educatiu com de la societat. S’aposta fermament per una educació inclusiva sense límits, que sumi capacitats en l’ambient natural de grup en un model d’escola i de lleure inclusiu, i per tant de disseny universal.

BANER_300X250

Es presentaran dues experiències pioneres en inclusió d’alumnat amb pluridiscapacitat, centrades en l’aula d’una escola ordinària i en l’àrea d’Educació Física fora de l’horari lectiu, a través de la iniciació esportiva.

La jornada acabarà amb un debat sobre el dret a la inclusió esportiva de l’alumnat amb pluridiscapacitat en entorns convencionals escolars i de lleure, per respondre a la pregunta si és una realitat o una utopia.

Les jornades s’adrecen especialment a mestres i professorat d’Educació Física i d’Educació Especial. tècnics esportius i educadors de lleure, mestres de primària i professorat de secundària, directors d’escola i de lleure, fisioterapeutes i personal auxiliar d’Educació Especial, entre d’altres.

La jornada tindrà lloc a la Universitat de Barcelona. Campus Mundet a l’Edifici Migdia 1 i començarà a les 9h. Les inscripcions estan obertes fins el 9 de març i es poden tramitar per internet o a través de l’adreça icecursos@ub.edu o el telèfon 934021024.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*