Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALNou Barris es prepara per a una Festa Major accessible i inclusiva

Nou Barris es prepara per a una Festa Major accessible i inclusiva

Del 16 al 19 de maig la Festa Major de Nou Barris, a Barcelona, fa un pas més cap a la inclusió, amb mesures i activitats adaptades per a que persones amb diversitat funcional puguin gaudir al màxim de la festa

cartell festa major de nou barris
Cartell de la Festa Major de Nou Barris // Foto: Ajuntament de Barcelona

Del 16 al 19 de maig, Nou Barris s’omple de festa, cultura i moltes activitats per a tothom! Enguany, la Festa Major fa un pas més cap a la inclusió, amb mesures i activitats adaptades per a que persones amb diversitat funcional puguin gaudir al màxim de la festa. 

Les celebracions tindran lloc majoritàriament a la zona del parc Central de Nou Barris, la plaça Major i el pati de la Seu del Districte. Tot i això, les diferents rutes i activitats brinden l’oportunitat de visitar espais tan singulars com el parc de la Guineueta, la plaça Sóller o la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Per explorar la resta de racons de Nou Barris, aquesta edició inclou de nou la possibilitat de pujar al bus panoràmic per observar el barri des d’un punt de vista privilegiat.

Mesures d’accessibilitat

 • Espais accesibles: S’han habilitat espais amb rampa d’accés i lavabos adaptats a la zona principal de la festa, al Parc Central de Nou Barris, la Plaça Major i el pati de la Seu del Districte.
 • Ruta en bus panoràmic: Per a persones amb mobilitat reduïda, s’ofereixen rutes en bus panoràmic amb baixador accessible, permetent gaudir d’una vista privilegiada del barri.
 • Senyalització inclusiva: Cartells informatius i pictogrames en llenguatge fàcil de lectura estaran presents en els espais principals, facilitant la ubicació i comprensió de les activitats.

Comunicació per a tothom

 • Llengua de signes: El pregó de la Festa Major, la entrega de premis i espectacles concrets comptaran amb interpretació en llengua de signes catalana.
 • Anell magnètic: La sala de plens de la Seu del Districte i la Plaça Major estaran equipades amb anell magnètic per a persones amb audífon.
 • Programa locutat: Per a persones amb discapacitat visual, s’ha elaborat un programa locutat de la Festa Major, disponible a la web del Districte.

Activitats adaptades

 • Visites al Parc Tecnològic: S’organitzen visites guiades i teatralitzades al Parc Tecnològic, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i amb interpretació en llengua de signes catalana.
 • Visites a l’antic hospital mental: Per a qui tingui curiositat, es realitzaran visites guiades a l’antic hospital mental del barri.
 • Ball de Festa Major inclusiu: El tradicional Ball de Festa Major tindrà motxilles vibratòries per a persones amb discapacitat auditiva, perquè tothom pugui gaudir de la música i el ball.

A més de les mesures d’accessibilitat i les activitats adaptades, la Festa Major de Nou Barris ofereix una programació completa d’activitats per a tots els gustos:

 • Esports: Tornejos de futbol sala, bàsquet i hoquei adaptat per a centres ocupacionals i equips amb diversitat funcional.
 • Jocs i tallers: Matí de dames i dominó inclusiu, jocs tradicionals adaptats i tallers per a totes les edats.
 • Cultura: Actuacions musicals, espectacles de teatre i dansa, cercaviles i correfocs adaptats per a persones amb sensibilitat auditiva.
 • Gastronomia: Mostra de productes de proximitat i food trucks amb opcions vegetarianes, veganes i sense gluten.

Es pot consultar tota la programació i fer la inscripció a les activitats a través d’aquest del Web del Districte de Nou Barris.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content