No compris a cegues, Fixa’t en l’etiqueta!

juan garcía no compris cegues fixat etiqueta
Juan García // Foto: AFIS

El 23 de maig d’aquest mateix any la Generalitat de Catalunya va treure un anunci, emès per TV3, titulat “Etiquetatge fruites i hortalisses”. En aquest anunci es parla de perquè s’etiqueta la fruita i la informació que aquesta etiqueta proporciona a les persones consumidores (denominació comercial, el preu per quilo, el país i la zona d’origen). L’Helena Garcia Melero acomiada l’anunci dient “No compris a cegues, fixa’t en l’etiqueta!”. Valgui la redundància des del punt de vista de les persones invidents, això mateix es el que li passa a la seva comunitat i no tan sols amb les fruites i les hortalisses, compren a cegues tota mena de productes.

Les persones invidents fan les compres a cegues y no perquè no n’hi hagi una opció real per evitar aquesta situació, doncs des del 1825 existeix l’alfabet Braille (un sistema de lectura i escriptura tàctil pensat per aquestes persones), amb el qual es podria etiquetar tots els productes com ja es fa amb els medicaments, per a què les persones invidents puguin sapiguer quin producte compren, els ingredients o components d’aquest, la data de caducitat i la resta de les dades rellevants que nosaltres podem llegir per fer un elecció lliure i autònoma en les nostres compres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Imagina’t comprar d’aquesta manera, a cegues, tindre que dependre d’una altre persona per fer un acte tan quotidià com aquest. Però aquí no acaba la història. Després d’adquirir alguns d’aquests productes els tindràs refrigerats a la nevera de casa i a l’hora d’esmorzar pot ser que acabis escalfant i prenent vi o brou de pollastre en comptes de la llet que volies prendre, doncs a veure qui és capaç de distingir un envàs de tetrabrik sense un etiquetatge adequat.

Espero que aquesta irregular situació s’arregli aviat i que l’administració pública prengui les mesures adequades per fer-ho. Ja que en aquest cas, com a la majoria de vegades envers a la comunitat de persones amb diversitat funcional els governants no estan a l’alçada del seu electorat i posen en perill la salut de moltes persones al no crear polítiques socials i eficients per pal·liar situacions com aquesta.

BANER_300X250

Juan García Associació Funcional (AFIS)

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*