Neix la Lliga BBVA Hockey Plus per a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual

És un projecte del Grup BBVA, Federació Catalana de Hockey i FUPAR Fundació

presentació lliga bbva hockey plus
Acte de presentació de la Lliga BBVA Hockey Plus // Foto: Imatge cedida per Federació Catalana d’Hockey

Aquest dijous ha estat presentada a la seu de Catalunya Caixa la nova Lliga BBVA Hockey Plus, una competició a nivell de Catalunya que arrencarà en la temporada 2016-2017 i que disputaran equips d’hoquei herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta competició és un projecte d’inclusió social en el món de l’esport promogut pel Grup BBVA, la Federació Catalana de Hockey i FUPAR Fundació. En ella hi participen 12 Centres Especials de Treball de diferents fundacions juntament amb els principals clubs catalans d’aquest esport: Egara, Atlètic, Polo, Barça, Terrassa, Iluro, Junior i Catalònia.

L’objectiu és que persones amb discapacitat intel·lectual que habitualment juguen a hockey herba tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips. El projecte contribueix així a fer un món més respectuós amb la diversitat i garanteix que les persones amb discapacitat gaudeixin dels mateixos drets com a persones, segons va explicar Marta Puig, directora del Centre Ocupacional de Fupar i coordinadora del projecte.

Per la seva part, Xavier Queralt, conseller delegat de Catalunya Caixa, va coincidir en aquest aspecte destacant que “com a societat tenim molta feina a fer per crear ponts i oportunitats que facilitin la integració plena de les persones amb algun tipus de discapacitat”. I va afegir que “l’esport, en aquest context, és un gran element cohesionador”.

Amb aquesta voluntat es defineix també un pla d’inclusió social que pretén que cada club cedeixi l’espai per a l’entrenament dels jugadors de la Lliga BBVA Hockey Plus, que aquests entrenaments també puguin ser compartits amb altres equips del club, que es juguin partits amb jugadors d’altres categories, que es participi dels actes de la secció i del propi club, que es participi en clínics de tecnificació i es comparteixin accions amb jugadors dels primers equips.

L’acte de presentació de la Lliga BBVA Hockey Plus va estar presidida per Xavier Queralt, conseller delegat de CatalunyaCaixa i representant del Grup BBVA a Catalunya, acompanyat d’Ignasi Cusidó, president de Fupar i Narcís Carrió, president de la Federació Catalana de Hockey.

Pol Amat, ex-jugador de hockey herba que ha participat en 5 Jocs Olímpics i que alhora és treballador del Grup BBVA, també va estar present a l’acte recolzant el projecte. Amat va voler remarcar les virtuts de l’esport, i sobretot va destacar “la força motivadora i aglutinadora que té”. Amat, va qualificar d’encert la Lliga BBVA Hockey Plus i va afegir que el “participar d’una competició regular en un entorn completament normalitzat, aporta moltes coses als jugadors, la més important la vivència, per part de tots, de la integració social completa”.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*