Moren per meningitis dues persones amb discapacitat intel·lectual d’un centre ocupacional a Barcelona

Un home de 39 anys i una dóna de 61 que compartien un grup de treball

vacuna meningitis mor persones discapacitat inte·lectual
La vacuna contra la meningitis tipus C està recomanada pels menors de 12 anys // Foto: Pixabay

Dos usuaris d’un mateix centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona han mort a conseqüència d’una asèpsia provocada pel bacteri de meningococ (meningitis).

Segons ha informat l’Agència de Salut Pública de Barcelona, les dues víctimes, un home de 39 anys i una dona de 61, es van posar malaltes amb una setmana de diferència quan compartien grup de treball al centre i no estaven vacunades contra aquest microorgamisme.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona s’ha apressurat a evitar les alarmes assegurant que en aquests dos casos les patologies cròniques prèvies dels dos morts -persones amb discapacitat amb problemes respiratoris i cardiovasculars crònics- han estat determinants pel fatal desenllaç. Els especialistes consideren que es tracte d’un brot aïllat i no esperen que es produeixin més casos.

No obstant, la vintena de persones que estaven en contacte amb les dos víctimes estan rebent un tractament preventiu a base d’antibiòtics i se’ls ha ofert la vacunació contra el grup C del meningococ. Cal recordar que la vacuna contra la meningitis de tipus C està incorporada al calendari habitual des de l’any 2000, però només es recomana als menors de 12 anys.

BANER_300X250

Tot i la cura de les autoritats sanitàries per no fer saltar les alarmes, el cert és que a Catalunya s’han produït quatre morts en les darreres quatre setmanes provocades pel meningococ. A les morts recents de les dues persones amb discapacitat a Barcelona, cal sumar un nen de dos anys al Pla de l’Estany i una nena de 9 de Manresa que van morir el passat mes de març.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*