Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciEntrevistesMireia Mallol: "A mi sempre m’ha funcionat mostrar-me tal i com sóc,...

Mireia Mallol: “A mi sempre m’ha funcionat mostrar-me tal i com sóc, sense filtres ni posats”

La popular periodista és una altra dels referents periodístics de l’entrevistadora

portada mireia Mallol
Mireia Mallol és una de les periodistes referents per l’entrevsitadora // Foto: Mireia Guilera

Us vull presentar un altre dels meus referents periodístics, Mireia Mallol. Per a mí és d’aquelles persones que he anat seguint al llarg dels anys  més o menys, i sense cap mena de dubte la Mallol havia d’estar en aquesta llista de referents. Quina va ser la meva sorpresa que quan li vaig enviar la proposta d’entrevista. El feedback va ser un luxe “Jo encantada xerrar és el que més m’agrada del món”, em va dir.

anunci guies d'arrel

Actualment la podem veure com a col·laboradora del programa de TV3 Tot es mou, encara que la Mireia Mallol ha estat conductora de programes a Catalunya Ràdio, i ICAT FM, entre d’altres. No la conec en persona, però gràcies a aquesta entrevista espero poder conèixer-la ben aviat.

Podries donar-me algun consell sobre com fer una bona entrevista escrita? 

Banner 300x250px EnBucle3

A mi sempre m’ha funcionat mostrar-me tal i com soc, sense filtres ni posats. Ens agrada conèixer la gent que és autèntica perquè d’alguna manera desperta el nostre costat més alliberador. Així que les preguntes simples però sinceres que provenen dels dubtes que en realitat tenim tots em sembla que són un bon punt de partida però sens dubte en una entrevista el que millor funciona és la química I l’empatia, ingredients per a mi indispensables. 

Hi ha un nombre de preguntes idoni? 

No ho crec, com tampoc crec que hi ha una mida idònia per les preguntes o respostes. Sempre m’he imaginat que una entrevista és com un ball entre dues persones. Una porta el ritme però si l’altre es deixa portar acaben movent-se al uníson. I ja sabem que les cançons sempre es poden encadenar i allargar el ball…. 😉 

En que ets poc hàbil? 

Estic intentant donar la volta a aquesta situació perquè si penso que sóc poc hàbil en alguna cosa llavors deixo d’intentar millorar-la, i soc de les que penso que fins i tot els punts dèbils es poden entrenar. Però sí, els números i les matemàtiques mai han estat el meu fort. 

Quina relació tens amb la Discapacitat? 

En general penso que tots tenim moltes més capacitats que no pas discapacitats. I sobretot molt potencial per recórrer. He conegut persones que m’han donat mil voltes amb el seu somriure i amb la seva capacitat d’estimar i em resisteixo a pensar el contrari. 

El món seria millor si … 

Si tinguéssim la consciència de que estem absolutament connectats i que el que fem o deixem de fer ens relaciona encara més. Cada dia m’esforço per donar joc a l’empatia a la meva vida. Hi ha una frase que m’ajuda en això, i és “afegeix anys a la teva vida i vida als teus anys” 

No seria magnífic que al final de cada dia poguéssim dir…”avui també ha valgut tot molt la pena”.

Quin és l’adjectiu que creus que et defineix millor? 

M’agradaria ser confiable. Penso que la confiança és una mica la base de tot. Però no sempre me’n surto. 

Per què vas decidir dedicar-te al periodisme? El periodista neix o es fa? 

M’hi vaig dedicar per vocació, crec. Vaig estudiar 2 anys de psicologia però alhora ja treballava a la ràdio municipal i el cuquet em donava senyals claríssim que la cosa anava pel periodisme. També em passava amb el teatre, un cuquet que encara tinc despert. Tot s’assembla molt en realitat. 

Digues tres noms que siguin o hagin sigut el teus referents periodístics? 

Òscar Dalmau, llest, elegant i bona persona; Agnès Marquès, llesta, elegant i bona persona; Ophra Winfrey, llesta, elegant i una gran supervivent (no la conec).

Quina és la persona que t’ha agradat més poder entrevistar, i per què? 

Impossible posar només un nom. El que més m’importa és si has tingut un bon ball. Si disfrutes ballant els altres només poden deixar-se portar per la música de l’entrevista. 

I al contrari, quin personatge t’ha resultat més dificultós i per què? 

No recordo cap mala experiència, i mira que fent La Nit dels Ignorants m’havia trobat en situacions molt diverses. Potser el que més em sap greu és no haver pogut aprofundir prou en alguna entrevista pel cànon del temps. Tot s’ha de fer ràpid, excitant i en menys de 5 minuts per la dictadura del ritme però jo començo a pensar que hem de baixar una mica les revolucions. 

Alguna vegada per feina t’han demanat que canviïs algun tret de la teva personalitat? 

No, si em compres perfecte i sinó doncs cap a una altra banda s’ha dit. 

El més important és tenir clar que no pots agradar a tothom. I si sóc massa riallera o ensucrada doncs és el que hi ha. 

Quin Superpoder t’agradaria tenir? 

Tots, tots els que es puguin. El de poder llegir la ment, o ajudar a transformar persones seria meravellós. T’imagines? 

Sense quin dels 5 sentits podries viure? 

No podria viure sense amor. Amor a un mateix, als altres, a la família, als amics, a la professió, a l’espècie humana, a la vida… Sigui com sigui però amb amor i tota la comprensió que comporta estimar. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Vaig escriure al Diari de la DisCapacitat per a si podia col·laborar amb ells i des del novembre del 2019 que escric articles. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content