Dilluns, 24 juny 2024
IniciDISCAPACITATMillora l’atenció de persones amb discapacitat i gent gran a les residències...

Millora l’atenció de persones amb discapacitat i gent gran a les residències públiques amb la integració d’informació de salut

residències públiques catalunya integració infomació pacients
L’acord servirà per millora l’atenció integral de les persones amb discapacitat i gent gran // Foto: gencat

A partir d’ara, els professionals sanitaris de les residències assistides per a gent gran i per a persones amb discapacitat de gestió pròpia de la Generalitat de Catalunya podran accedir des d’aquests centres a l’Estació clínica d’atenció primària (eCap), l’aplicació informàtica que utilitzen els professionals dels Equips d’Atenció Primària (EAP) quan atenen els seus pacients.

Així ho han acordat els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant la signatura d’un conveni, el contingut del qual es va detallar ahir el secretari general en funcions del Departament de Salut i director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, i el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

En concret, mitjançant aquest acord, els professionals sanitaris de l’EAP corresponent al territori al que pertany la residència podran fer ús de l’eCap a les dependències de la residència, per tal que la informació i la història clínica dels residents estigui adequadament registrada i emplenada.

Per la seva banda, tant el professional mèdic com d’infermeria de la residència podran usar l’aplicatiu per millorar l’atenció als seus usuaris, assimilant les seves funcions a les mateixes que els professionals mèdics i d’infermeria de l’EAP. D’aquesta manera podran consultar la història clínica dels residents, introduir dades sobre el diagnòstic que siguin rellevants per a facilitar l’atenció per part dels especialistes, atendre urgències al propi centre o possibles derivacions a urgències, demanar analítiques al CAP i consultar els resultats, demanar visites a especialistes o anotar i prescriure la medicació que necessiten els usuaris.

El secretari general en funcions del Departament de Salut i director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha subratllat “l’important salt qualitatiu en la capacitat assistencial dels professionals de les residències que els suposa aquesta iniciativa, que també millora l’atenció als pacients i als seus familiars”. Per la seva banda, el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha assegurat que davant del perfil d’usuari de les residències de gent gran “cal que treballem col·laborativament per guanyar sinergies entre el cuidar i el curar, perquè només així podrem millorar l’eficiència de l’atenció centrada en la persona”.

A Catalunya hi ha 17 residències de titularitat pública i gestió pròpia distribuïdes al llarg del territori: 16 per a gent gran i una per a persones discapacitades (situada a Can Ruti, a Badalona). Totes tenen una capacitat global de 1.810 places i compten amb 184 professionals, entre personal mèdic i d’infermeria. La primera residència on aquests dies s’ha engegat aquesta iniciativa és la de Feixa Llarga, a l’Hospitalet de Llobregat.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content