Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSMés d’un centenar d'empresaris i representants polítics i institucionals al 3er Sopar...

Més d’un centenar d’empresaris i representants polítics i institucionals al 3er Sopar d’Empreses de CIPO de Sabadell

Va tenir lloc ahir a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

220922_Convidades Sopar Empreses CIPO
Convidades al Sopar d’Emrpeses que va tenir lloc ahir al vespre // Foto: CIPO Sabadell

Més d’un centenar de representants d’institucions, d’empreses, d’entitats i de partits polítics van aplegar-se a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, per participar a la tercera edició del Sopar d’empreses que organitza la cooperativa CIPO de Sabadell per agrair-los la contractació dels serveis que ofereix el Centre Especial de Treball, així com les donacions que les persones assistents van realitzar prèviament i durant la vetllada per reafirmar el seu compromís amb l’entitat.

Durant l’acte, conduït pel periodista Pere Mas, el president de CIPO, Joan Madaula, ha posat sobre la taula algunes de les dificultats que han d’afrontar les persones amb diversitat funcional. Una d’elles és la seva integració laboral, i es que segons dades del recent Informe sobre la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, elaborat per Dincat i la Fundació Granés, només té accés al mercat laboral un 20% del col·lectiu.

Madaula també ha reivindicat un acompanyament compromès i ferm de les administracions, sense que les entitats defugin de les seves responsabilitats: “Hem de fomentar el treball en xarxa, professionalitzar la nostra gestió i no deixar d’apel·lar la col·laboració i complicitat de la ciutadania, les empreses, les entitats i les organitzacions”.

Per la seva part, Xavier Martínez, director de l’entitat, ha fet una crida “a apostar per projectes que posin en relleu i donin visibilitat a la diversitat” i “a prendre decisions amb criteris socialment responsables per caminar cap a una societat més justa”

Martínez na estat l’encarregat de presentar L’Amanidor, el projecte de restauració de CIPO, posat en marxa amb la col·laboració de l’EEE Xaloc. Amb l’obertura, aquest dimecres, d’un segon espai a Castellar del Vallès, actualment, ofereix una oportunitat laboral a sis joves amb diversitat funcional, la major part dels quals són antics alumnes de Xaloc, els quals van realitzar-hi la seva estada de pràctiques. Dos d’ells han explicat la seva experiència acompanyats d’un estudiant del centre que encara es troba en la seva etapa formativa.

Posteriorment, Montserrat González, 4a tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àmbit de desenvolupament econòmic i impuls administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, va explicar que el nombre de sol·licituds d’empreses que rep l’Ajuntament per instal·lar-se a Sabadell és un bon símptoma per a l’economia sabadellenca i de la comarca. “Davant d’aquesta situació, hem de donar suport a les empreses existents i donar facilitats a aquelles que s’hi volen implantar”, va assegurar González.

El Sopar d’empreses també va oferir una ponència d’Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra i catedràtic d’economia financera i comptabilitat, la qual va centrar-se en la situació actual del teixit empresarial i les perspectives de futur.

Un cop finalitzat l’acte, i després d’una visita a l’exposició Calidoscopi, la qual pretén donar visibilitat al programa de captació de fons que té en marxa l’entitat, CIPO va oferir un càtering elaborat i servit per l’equip de L’Amanidor i l’Escola d’Educació Especial Xaloc.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content