Dissabte, 22 gener 2022
IniciDia de les Persones amb DiscapacitatMés de 40 persones es troben en llista d’espera per accedir als...

Més de 40 persones es troben en llista d’espera per accedir als serveis assistencials de la Fundació Mas Albornà

L’entitat se suma a la campanya #STOPLlistesEspera amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

llista espera serveis assistencials
Cartell de la campanya #STOPLlistesEspera // Foto: Dincat

La Fundació Mas Albornà se suma a la reivindicació #STOPLlistesEspera que ha llançat Dincat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, per demanar al Govern que acabi amb aquesta situació, que afecta especialment a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. D’altra banda, els serveis d’atenció diürna, fonamentals pel desenvolupament personal de gran part del col·lectiu, acumulen a més de 1.000 persones a l’espera d’accedir-hi.

Les llistes d’espera a Mas Albornà

A nivell particular, la Fundació Mas Albornà té en llista d’espera per entrar al servei de Llar Residència de 13 persones des del 2018. Es tracta de persones ja vinculades a la Fundació en un altre servei i que volen accedir-hi. La llar-residència és un servei assistencial residencial per a persones majors de divuit anys. El servei està format per una residència i tres pisos amb una capacitat per a atendre 54 persones.

D’altra banda, la llista d’espera per entrar al SAVI (Servei d’Acompanyament a la Vida Independent) és de 4 persones. La llista d’espera és del 2021. Aquest servei potencia la vida independent de les persones majors d’edat amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental a través dels suports personalitzats per tal de promoure la seva autonomia i integració social.

Pel que fa a la llista d’espera per entrar al recurs SOI (Servei Ocupacional d’Inserció) és de 10 persones. La persona amb més anys d’espera porta des del 2014 i no té cap altre recurs, segueix al seu domicili esperant la plaça. El servei està orientat a potenciar les capacitats laborals de la persona.

Finalment, la llista d’espera per entrar al STO (Servei de Teràpia Ocupacional) és de 15 persones. La llista va començar l’any 2017. El servei s’adreça a les persones amb discapacitat intel·lectual que no poden incorporar-se al sistema de treball ordinari quan no assoleixen un nivell de productivitat suficient a través d’activitats d’ocupació terapèutica: i d’ajustament personal i social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content