Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciENTITATSMés de 2.000 persones s’han beneficiat del servei de Neurolleida des que...

Més de 2.000 persones s’han beneficiat del servei de Neurolleida des que va entrar en funcionament ara fa 10 anys

Els usuaris atesos pel servei d’ASPID s’ha multiplicat per 5 en aquesta dècada

campanya 25N diba
Neurorehabilitació ictus servei neurolleida
Una persona fent neurorehabilitació // Foto: Aspid

Més de 2.000 persones (entre usuaris atesos, assistents a activitats preventives i professionals inscrits en propostes formatives) s’han beneficiat del servei d’ASPID Neurolleida des que va entrar en funcionament ara fa 10 anys.

Amb un total de 22.234 sessions celebrades, el nombre d’usuaris atesos anualment ha anat creixent i s’ha multiplicat per 5, passant dels 41 pacients de l’any 2012 als 212 de l’any passat. De la xifra total, més de la meitat dels usuaris (584) han rebut tractaments de neurorehabilitació. Cal remarcar també que el servei ha portat a terme 664 primeres visites, és a dir, amb persones que no n’eren usuàries anteriorment.

Amb motiu del desè aniversari de Neurolleida, ASPID està programant diverses activitats commemoratives, com un Vermut Torero durant la primavera i una conferència sobre algun tema relacionat amb aquest servei a la tardor.

ASPID va crear Neurolleida amb l’objectiu d’oferir tractament sanitari neurorehabilitador a persones que han patit algun tipus d’afectació neurològica, a més de promoure la prevenció d’aquest tipus d’afectacions i de portar a terme activitats de formació per a professionals del sector. 

Campanya 25N Diputació de Barcelona

El servei està format per tres grans àrees, la de Neurorehabilitació (584 persones ateses durant aquests 10 anys), la de Neuroprevenció (més de 1.000 usuaris atesos) i la de Formació (que ha registrat més de 500 participants).

L’Àrea de Neurorehabilitació és un centre especialitzat en la rehabilitació de persones que han sofert un dany cerebral, lesió medul·lar o que presenten una malaltia neurodegenerativa, i ofereix tractaments específics per les diferents fases en què es trobi la persona (tractaments intensius en les fases inicials i tractaments de manteniment en les fases cròniques i en les malalties neurodegeneratives).

La Unitat de Memòria està dedicada al diagnòstic neuropsicològic per determinar si la persona presenta indicis d’alteració cognitiva i en la que es desenvolupen tallers de millora de la memòria específics per diferents col·lectius. A la Unitat Infantil i Juvenil s’atenen nens i adolescents que presenten trastorns del neurodesenvolupament i que necessiten un abordatge especialitzat per afavorir els aprenentatges acadèmics i evitar el fracàs escolar.

En l’àrea d’adults les malalties més freqüentment ateses han estat ictus, traumatismes crànio-encefàlics, malaltia d’Alzheimer, malaltia de Parkinson i deteriorament cognitiu lleu. En la Unitat Infantil i Juvenil, els diagnòstics més freqüents han estat els relacionats amb trastorns específics de l’aprenentatge.

L’Àrea de Neuroprevenció ha desenvolupat un ampli programa de les conferències impartides arreu del territori de la demarcació de Lleida sobre estratègies de millora de la memòria i d’hàbits de salut per prevenir patologies associades amb l’envelliment. També s’han portat a terme tallers de mindfulness, tallers de gestió de les emocions i tallers de manteniment de la memòria en la gent gran.

L’Àrea de Formació ha programat cursos adreçats a professionals del sector sòciosanitari que tenen com a objectiu principal dotar-los d’habilitats i competències en l’abordatge de persones amb afectacions neurològiques. Alguns dels cursos: Introducció a les demències, abordatge de la disfàgia, tècniques d’estimulació cognitiva, etc. 

Igualment, ha dut a terme jornades tècniques d’actualitat científica en les que s’ha convidat a ponents de renom per abordar temes específics dels pacients neurològics, com l’Abordatge Transdisciplinar del Pacient neurològic, les Noves tecnologies en la Neurorehabilitació o el Trastorn Específic del Llenguatge.

L’equip de professionals de Neurolleida està especialitzat en el tractament i diagnòstic d’alteracions en el sistema nerviós central i està format per professionals de la neuropsicologia, fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i psicologia.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content