Més de 2.000 joves de centres educatius i formatius d’arreu de Catalunya es connectaran en línia aquest proper divendres 24 de novembre per participar a la V Jornada ACUDAM #disCAPACITAT.
La jornada organitzada per l’entitat del Pla d’Urgell s’ha convertit en un referent del sector, acumulant més de 6.000 participants en les tres edicions anteriors.
El Teatre l’Amistat de Mollerussa tornarà a acollir de 10h a les 11:30h l’edició d’enguany. Tres persones extraordinàries amb discapacitat exposaran les seves trajectòries de vida exemplars que trencaran prejudicis, tabús i reflexionaran sobre la “inclusió” a la societat conduïda per la periodista Rut Camí.
En aquesta ocasió hi participaran com a ponents, Maria Petit, ambaixadora de la Fundació Adecco, conferenciant, autora del llibre “Marieta de l’ull viu” i esportista de referència. Marc Buxaderas, còmic, monologuista i actor, que forma part de diferents projectes teatrals i cinematogràfics, individuals i col·lectius. I per últim, Clara Vila, educadora, artista polivalent i una referent a Ponent de les persones amb discapacitat. Coprotagonista del reportatge “Amors Tutelats” de TV3. La jornada es podrà seguir en directe pel canal de youtube de l’associació ACUDAM.
En la presentació de la jornada, Nicolau Sisqués, gerent de l’entitat social ha destacat que encara queda un llarg camí per recórrer vers la inclusió de les persones amb discapacitats en igualtat de condicions i d’oportunitats. “Avui en dia hi ha una major diversitat als centres educatius, independentment de l’origen, el que ens falta amb aquests alumnes acostumats a la diversitat, és que s’adonin que la discapacitat no vol dir absència de capacitats”.
Anna Carné, regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància de l’Ajuntament de Mollerussa, ha posat en valor la celebració de la jornada “consolidada a Mollerussa i des de Mollerussa. Destacar la vessant informativa, aquest espai de reflexió cap als joves és molt important, una tasca que acompanya el treball comunitari i pedagògic que des dels centres i les organitzacions duem a terme”.
Claudi Vidal, director dels serveis territorials d’Educació a Lleida ha assegurat que “aquestes iniciatives són les que transformen el nostre sistema educatiu, aprenem per contagi, apropem casos concrets amb noms i cognoms i els ensenyem que les persones amb discapacitat estan a l’ambient, a la comunitat, i jornades com aquesta contribueixen a canviar la mirada”.
La jornada compta amb el suport d’Xtrategics, Romà Pro, La Salle Mollerussa, Dincat, l’Ajuntament de Mollerussa i el Departament d’Educació S.T de Lleida.