Dissabte, 16 octubre 2021
HomeEntitatsMés de 17 milions de persones moren cada any per malaties cardiovasculars...

Més de 17 milions de persones moren cada any per malaties cardiovasculars provocades per sobrepès i obsesitat

ACAEBH organitza una xerrada online sobre Prevenció de problemes cardiovasculars per sobrepès i obesitat’

sobrepes malaltia cardiovascular
Les persoens amb discapacitat estan més exposades a tenir obesitat // Foto: Arxiu

L’Associació catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ACAEBH) organitza el proper dimecres 3 de març de 18:30h a 20:00h una xerrada online sobre la Prevenció de problemes cardiovasculars per sobrepès i obesitat, amb la participació de la Dra. Gonçalves (endocrinologia i nutrició) de l’Hospital Universitari Sagrat Cor, que mostrarà les dades mèdiques sobre els problemes cardiovasculars de la població, i el Dr. Mes (endocrinologia i nutrició) de la Clínica Masendocrino, que parlarà sobre les pautes que afavoreixen la prevenció d’aquestes situacions.

La xerrada incidirà especialment en el col·lectiu de les persones amb discapacitat, que poden trobar més dificultat per a menjar de manera saludable, controlar el seu pes i mantenir-se físicament actives.

Més de 17 milions de morts a l’any

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) cada any moren 17,1 milions de persones en el món a causa de les malalties cardiovasculars i el 80% de les morts prematures podrien haver-se evitat seguint un estil de vida saludable i reduint els factors de risc.

Un dels principals factors de risc que produeix problemes cardiovasculars és l’obesitat i el sobrepès. Segons l’enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicada en 2018, reflecteix que el 18,2% d’homes i el 16,7% de dones pateixen obesitat. Respecte al sobrepès, un 44,3% d’homes i un 30% de dones el pateixen. El percentatge d’homes que sofreixen sobrepès i obesitat és superior i incrementa en l’entre els 18 a 64 anys.

L’estudi sobre l’excés de pes a Espanya: situació actual, projeccions per a 2030 i sobrecost directe estimat per al Sistema Nacional de Salut publicat en 2018 en la Societat Espanyola de Cardiologia, va estimar que existeix una tendència creixent en la prevalença poblacional de sobrepès i obesitat en els últims 30 anys. Adverteixen que si se segueix la tendència actual, per a 2030 més del 80% de la població adulta tindrà almenys sobrepès, apareixeran uns 3,1 milions de casos nous.

Per participar en la xerrada online cal inscripció prèvia per correu a tsacaebh@espinafibida.cat, per telèfon 934282180 o WhatsApp 620910329

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES