Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciEducació InclusivaLa futura llei d’universitats inclourà el reconeixement “específic” de la Llengua de...

La futura llei d’universitats inclourà el reconeixement “específic” de la Llengua de Signes Espanyola

El ministre Manuel Castells fa l’anunci en el marc de la presentació del llibre “Universidad y Discapacidad”

universitat llengua de signes
Graduació estudiants amb discapacitat // Foto: Fundación ONCE

La futura Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) inclourà “de forma específica” el reconeixement de la Llengua de Signes Espanyola (LSE), segons va anunciar divendres passat el ministre d’Universitats, Manuel Castells, en la presentació telemàtica del llibre “Universidad y Discapacidad”, organitzada per l’agència de notícies Servimedia.

Castells va explicar que “ja hi ha un compromís per part de moltes universitats” sobre l’accessibilitat per a les persones amb sordesa, però “ara es recollirà de manera específica en la llei”.

banner flyer interpersonas

De fet, el llibre presentat -editat pel Comité Español de Representantes de las Persones con Discapacidad (CERMI), i en el que també han participat el president de l’entitat, Luis Cayo Pérez, i la directora de Programas con Universidades y promoción del Talento Joven de Fundación ONCE, Isabel Martínez Lozano– ja proposa el reconeixement de la LSE i dels suports a la comunicació oral per augmentar i millorar la participació d’estudiants amb discapacitat a les universitats.

El titular del ministeri d’universitat va dir que té previst presentar l’avantprojecte de l’esmentada norma al Consell de Ministres a la tardor “després d’una extensa consulta amb tota la comunitat universitària i amb els grups parlamentaris”.

Altres mesures d’inclusió en les universitats

El ministre va afirmar també que estudiarà i intentarà elevar a el 5% la quota de reserva per a investigadors amb discapacitat en les ajudes predoctorals, que actualment és de el 2%. “Intentarem arribar” a aquest objectiu, va afirmar, “sempre que hi hagi un nombre suficient d’investigadors que compleixin totes les condicions”.

De la mateixa manera va assegurar que promourà la participació d’estudiants i treballadors amb discapacitat en els òrgans de participació de la vida universitària i el Sistema Integrat d’Informació Universitària (SIIU) inclourà estadístiques desagregades per discapacitat.

En la seva intervenció, el ministre també va anunciar que “en pròximes setmanes” es publicarà el Reial decret Llei d’Ordenació d’Ensenyaments, que recollirà l’obligació de reservar el 5% de les places de Grau a estudiants amb discapacitat superior al 33% o a aquells amb necessitats educatives especials permanents vinculades a aquesta condició.

Aquest text, que “es convertirà en llei quan es publiqui”, ha de determinar també la formació en disseny universal o disseny per a tothom.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES