Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciDESTACADESMercè Batlle es converteix en la primera dona presidenta del Comitè Català...

Mercè Batlle es converteix en la primera dona presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI)

Surt escollida per unanimitat a l’assemblea extraordinària celebrada ahir pel COCARMI i pren el relleu d’Antonio Guillén

antonio guillén i mercè batlle
El president sortint, Antonio Guillém, amb la nova presidenta, Mercè Batlle // Foto: COCARMI

Mercè Batlle és des d’ahir la primera dona presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). Va ser escollida per unanimitat en el marc de l’assemblea general extraordinària que va celebrar la principal plataforma del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya, prenent el relleu d’Antonio Guillén, que ha estat al capdavant del Comitè durant els darrers 8 anys.

En les seves primeres declaracions com a presidenta, Batlle va dir que “hem de treballar per assolir un discurs plural i cohesionat i esdevenir plataforma representativa dels diferents col·lectius, deixant palès que tots som únics”, i sempre “respectant i garantint l’autonomia i independència de totes les entitats membres”.

Més enllà del propi sector, Batlle vol, durant la seva legislatura, “consolidar el COCARMI, que trobi el seu encaix amb les noves representativitats sectorials que han anat sorgint i sigui capaç que en totes les seves reivindicacions i actuacions incorporin la veu de la discapacitat i la salut mental”.

La que fins ara era tresorera de l’entitat s’ha convertit en la primera dona al capdavant del Comitè. Batlle, mare de la Mercè, una noia amb pluridiscapacitat, és també presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una entitat a la qual ha donat un fort impuls i visibilitat. D’altra banda, també ostenta el càrrec de presidenta, des del 1996, de l’associació lleidatana Aremi, motiu pel qual vol incidir i posar en valor l’activitat de les entitats de primer nivell d’arreu del territori.

Entre els objectius i projectes de Batlle pel COCARMI de cara als pròxims anys figuren vetllar pel compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i recuperar l’agenda de reunions amb els diferents organismes i administracions, així com reforçar les aliances amb altres entitats. 

Sota el seu mandat, el COCARMI celebrarà l’any que ve els seus primers 25 anys de vida i farà balanç de les fites aconseguides durant aquest primer quart de segle. 

El nou Comitè Executiu es completa, per ordre alfabètic de les federacions, per Raimon Jané (ACAPPS), Frederic Crespo (COCEMFE Catalunya), Carles Campuzano (DINCAT), Glòria Canals (DOWN Catalunya), Albert Carbonell (ECOM), Neus Payerol (Federació Catalana d’Autisme), Josep Maria Solanellas (FECETC), Antonio Cabrera (FEDER), Albert R. Casellas (FESOCA), David Bernardo (ONCE Catalunya) i Eva Barta (SMC).

Balanç del mandat d’Antonio Guillén

A part de l’elecció de la nova presidenta i el nou Comitè Executiu, el president sortint, Antonio Guillén va fer un breu balanç de les seves dues legislatures com a màxim referent del Comitè, una “etapa complicada”, va explicar, però amb algunes fites, com la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), l’inici de les reunions del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat o la incorporació de noves entitats. Guillén es va referir també a la paralització de serveis arran de la pandèmia ocasionada per la COVID19 i als recurrents problemes de finançament de les entitats, “amb les seves conseqüències en les relacions amb les administracions”. En la mateixa línia va mencionar, entre les assignatures pendents, el finançament del mateix COCARMI, imprescindible perquè pugui exercir el seu “lideratge” al sector de la discapacitat i mantenir la seva acció davant del Govern.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content