Dimarts, 26 octubre 2021
IniciEntitatsCARES va fer 133 noves contractacions de persones amb discapacitat i/o en...

CARES va fer 133 noves contractacions de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió l’any passat

El Grup Social presenta la seva Memòria Corporativa 2019

memoria grup social cares
Portada de la Memòria 2019 // Foto: Grup Social Cares

El Grup Social CARES ha presentat la seva Memòria Corporativa 2019, on recull l’activitat del Centre Especial de Treball Fundació CARES, de l’Empresa d’Inserció CODEC, i del Club 2C, l’associació esportiva i cultural de l’entitat.

El grup, que té com a missió buscar i crear llocs de treball per a les persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió social, va tancar el 2019 amb un total de 588 treballadors de mitjana: 453 treballadors a Fundació CARES i 135 a l’Empresa d’Inserció CODEC. Al llarg de l’any es van fer 133 noves contractacions de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió, i es van inserir un total de 35 persones al mercat ordinari (23 professionals de CARES i 12 de CODEC).

El 2019, el 80,1% dels professionals de Fundació CARES van ser persones amb discapacitat, 3 punts més que la mitja registrada l’any anterior (77,1%). La mitja de la plantilla amb especial dificultat, és a dir, persones amb una discapacitat física o sensorial superior al 65% o persones con discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisis cerebral amb un grau de discapacitat reconeguda superior al 33%, va ser del 50,96%.

el 80,1% dels professionals de Fundació CARES van ser persones amb discapacitat

Pel que fa a CODEC, el 55,6% dels seus treballadors va seguir un itinerari d’inserció. Respecte de la procedència dels professionals de CODEC, una quarta part eren persones en situació d’atur de llarga durada (21%, majors de 45 anys, i un 4%, menors d’aquesta edat), seguida per un 19% de persones immigrants, un 13% de persones procedents de serveis de prevenció en inserció laboral, i un 12% de persones sense llar.

Amb l’objectiu d’aconseguir la inserció de les persones en el mercat laboral normalitzat, l’equip d’Inclusió Sociolaboral de Grup CARES va dur a terme un total de 769 intervencions, amb les que es va donar resposta a diferents dificultats laborals, emocionals, familiars, mèdiques o conductuals. Es van fer també 21 assessoraments en economia domèstica i 13 assessoraments jurídics.

Així mateix, des de Grup CARES es van organitzar un total de 94 accions formatives, a les que van assistir 368 professionals de l’entitat: en total, el 2019 es van fer 8.245 hores de formació. 2019 ha estat també l’any de la signatura del conveni marc entre Grup CARES i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per impulsar i desenvolupar la Formació Professional Dual d’alumnes de Cicles Formatius.

També en el camp de la formació, l’entitat va incorporar dos nous itineraris formatius per als professionals de CODEC: l’itinerari de Gestió Operativa del Magatzem i un itinerari específic per a serveis d’inspecció. Tots dos s’afegeixen als itineraris de Manteniment Industrial -amb mòduls específics de soldadura i electricitat- i al de Transport, que finalitza amb l’obtenció dels permisos C+E i del CAP.

Nous serveis de Cares i aposta per la igualtat i pel medi ambient

Durant el 2019, Grup CARES va continuar treballant en l’ampliació dels seus serveis, posant en marxa nous serveis de picking, de preparació de comandes de comerç electrònic, i de reciclatge de residus. En total, l’entitat va prestar serveis en 5.000 m2 de magatzems propis i en 47.000 m2 d’empreses clients. El 2019, els professionals de CARES i CODEC van manipular més de 60 milions de productes, van preparar 4,5 milions de comandes de comerç electrònic, van segregar 937 tones de residus, van recuperar 223 milions d’envasos, van fer 765.000 revisions de qualitat, i van gestionar més de 242.000 tones d’aliments, entre altres.

Como a membre de la Red Española del Pacto Mundial, des de l’entitat es van prioritzar projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment aquells relacionats amb la igualtat de gènere (ODS 5) i amb l’acció pel clima (ODS 13). En un sector com la logística, on la presència de la dona és, avui en dia, minoritària, CARES aposta per millorar la incorporació de la dona als seus llocs de treball, creixent el seu percentatge a mesura que accedeix a posicions de responsabilitat.

Així mateix, en el marc de l’objectiu d’Acció pel Clima, l’any 2019 es va dur a terme la reforma integral de les instal·lacions de CARES a la ZAL Barcelona, optimitzant el consum d’aigua i d’energia, i reduint la generació de residus a les instal·lacions. També es va començar a treballar en la definició d’una política de compres sostenible i es va apostar per la logística verda, amb la incorporació d’un camió híbrid a la flota i amb una programació optimitzada del manteniment dels vehicles.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES