Mario Barguñó i Kelly Arrontes, tots dos amb discapacitat, creen la col·lecció de contes ‘Los niños detectives’

Per Sant Jordi es va presentar el primer títol 'Las joyas robadas'

Sant-Jordi-Provital-2019-mario-burgañó-kelly-arrontes
Provital Group va regalar el llibre als seus treballadors per Sant Jordi // Foto: Artistas Diversos

Mario Barguñó, cap visible del projecte Artistas Diversos i amb paràlisi cerebral i, Kelly Arrontes, amb greus problemes de visió i afiliada a l’ONCE, són el tàndem creatiu que s’han fusionat per crear la col·lecció de llibres ‘Los niños detectives’, destinada a que els infants en edat escolar aprenguin jugant i dibuixant, a no discriminar a altres nens per les seves diferències, creant un entorn educatiu inclusiu.

FREEFORMSTYLE-600X300

Mario escriu les històries de l’Àlex i el Tomiche, una parella d’amics que es dedica a resoldre els casos més inversemblants, mentre la Kelly és l’autora de les il·lustracions dels llibres. Tots dos desafien l’estigma de la discapacitat per demostrar que quan el talent i l’art s’uneixen no hi han barreres.

El primer llibre d’aquesta col·lecció “El caso de las joyas” es va presentar el passat Sant Jordi. Provital Group, un dels impulsors d’aquest projecte, va regalar el llibre als seus treballadors, mostrant el seu compromís amb la cultura, la discapacitat i la gestió de la diversitat.

El llibre es pot adquirir vía online i també es pot comprar en algunes de les principals llibreries.

Mario Barguñó Casanova és un observador, discret, generós i extremadament positiu. És aquest optimisme el que li fa compartir, mitjançant els seus contes, la seva visió de com ha de ser una societat inclusiva. Mario va néixer a Barcelona el 25 de maig de 1975. Va néixer amb paràlisi cerebral. L’art li permet transmetre sentiments i idees que donen curs a la seva gran imaginació. Mario pinta, canta a la coral de Sant Andreu de Llavaneres, toca el piano i, sobretot, escriu per a transmetre el seu desig: que el món que l’envolta sigui feliç i ple d’amistat.

Kelly Arrontes és una pintora artística nascuda a Valladolid i establerta a Barcelona. Llicenciada amb honors en Belles Arts per la Universitat de Sant Jordi de Barcelona, ​​ha realitzat nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, a Espanya (Valladolid, Salamanca, Bilbao, Madrid, Barcelona …) ia nivell internacional (Londres, Dinamarca, Nova York … ). Després d’acabar la carrera va tenir uns anys molt brillants que es van eclipsar per problemes visuals, pel que va decidir deixar de treballar. Després d’ingressar a l’ONCE, amb una resta visual del 9% en un sol ull, va decidir reprendre la seva carrera i des de fa quatre anys no ha parat d’exposar i rebre premis de molt diversa índole. Actualment es va reinventar com a muralista i es dedica en exclusiva a la pintura d’obres de gran format, juntament amb la col·laboració com a dibuixant i il·lustradora dels contes de Mario.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*