Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciEntrevistesMar Barberà: "Nosaltres tenim una mentalitat inclusiva. Volem donar veu a col·lectius...

Mar Barberà: “Nosaltres tenim una mentalitat inclusiva. Volem donar veu a col·lectius que normalment resten invisibilitzats”

A través d’aquesta entrevista ens volem apropar a la tasca que fa el diari digital Social.cat. Fa un temps el vaig conèixer per casualitat i em vaig quedar amb les ganes de saber més coses sobre aquest projecte. He parlat amb Mar Barberà, una de les responsables d’aquest mitjà, i això és el que ens ha dit.

Com neix Social.cat? 

El Social.cat neix d’una necessitat de cobrir el buit informatiu que hi ha en el tercer sector a Catalunya. Per això, l’any 2009 el diari comença a funcionar, primer en format blog de notícies i, amb els anys, ha anat creixent i cobrint tota la informació sobre l’acció social, l’activisme, l’associacionisme i la intervenció de l’administració pública en els àmbits socials.   

anunci guies d'arrel

Quina és la vostra filosofia? 

Nosaltres tenim una mentalitat inclusiva. Volem donar veu a col·lectius que normalment resten invisibilitzats i ho fem des d’una mirada inclusiva, amb perspectiva de gènere i des de la rigorositat periodística, fomentant així un periodisme compromès amb la diversitat i la justícia social. I posem el focus en col·lectius com les persones amb diversitat funcional, la gent gran, les dones, els infants i adolescents, les persones migrants i refugiades, el col·lectiu  LGTBIQ+, entre d’altres.  

Paral·lelament, apostem per crear espais que generin debat, on es pugui intercanviar informació i coneixement i on es pugui establir xarxes entre els diferents agents que componen l’acció social.   

logo-social-cat
Logo social.cat

Hi ha algun tipus de notícies o de reportatges que no publicaríeu mai? Quins serien? 

No publicarem mai contingut sensacionalista, que vagi només a buscar el morbo i no aporti cap contingut ni valor social.   

Diríeu que fomenteu la positivitat? 

Sí, totalment. Perquè apostem per les iniciatives amb valors socials i sempre descartem els successos.   

Quin color (no políticament) diríeu que representa Social .cat?  

El color que ens representa és el verd de l’esperança. Vull afegir una coseta: Les iniciatives que coneixem i publiquem en el dia a dia ens fan veure que un món millor és possible i que hi ha moltes persones que ja l’estan construint.  

Quina relació teniu amb la discapacitat? 

Ens comuniquem amb diversos col·lectius a través de les diferents seccions del diari. Un exemple de col·laboració sòlida i regular és la que mantenim amb la Fundació Èxit21, que són opinadors del diari i, a més, publiquen una sèrie d’entrevistes anuals. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Des del novembre de 2019 col·laboro amb el Diari de la DisCapacitat. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió. Actualment també presento el programa 'Asteriode B612' a Ràdio Caldes. Escolta'l en el següent enllaç https://www.radiocaldes.cat/programs/asteroide-b612-dilluns-12h-quinzenal/radiocaldes_podcast_15584?ref=wa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content