Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciInclusió LaboralManifest de LADD contra l’absorció dels complements salarials en l’aplicació del SMI...

Manifest de LADD contra l’absorció dels complements salarials en l’aplicació del SMI als CETs

salari mínim català referència manifest complements salarials
Una de les mobilitzacions per denunciar la situació que viu el sector // Foto: Fundació el Maresme

L’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual -LADD- manifesta la seva preocupació envers la sentència del TSJC que permet l’absorció de l’antiguitat per assolir l’SMI (salari mínim interprofessional) en els Centres Especials de Treball.

Recentment s’ha fet pública una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el càlcul del salari mínim en els Centres Especials de Treball.

El que indica aquesta sentència és que l’import corresponent a l’antiguitat es podrà incloure en l’import del salari mínim. És a dir, l’antiguitat deixa de tenir un valor econòmic per a les persones amb categoria de peó als centres especials, en la majoria de casos persones amb discapacitat intel·lectual. Això no passa en cap altre col·lectiu ni sector! Aquest fet atempta directament contra l’article 27 de la Convenció Internacional de Drets de l’ONU, que reconeix el dret a totes les persones a treballar en igualtat de condicions.

A més, l’aplicació d’aquesta sentència comporta un greuge que encara fa més precària la vida d’aquest col·lectiu de persones especialment vulnerable i crea un precedent molt preocupant de cara al futur.

Tanmateix, ens congratulem pel fet que hi ha alguns Centres Especials de Treball d’iniciativa social que han decidit mantenir l’antiguitat dels treballadors/es com un valor addicional al salari mínim, respectant així els seus drets laborals. Essent conscients de les tensions econòmiques que pateix el sector, ens sembla doblement meritori per part d’aquests centres posar els drets per damunt de qualsevol altra consideració.

Des de la LADD seguirem lluitant perquè els drets reconeguts en la Convenció ho siguin també en la realitat, en totes les polítiques i actuacions. Per tant donarem tot el nostre suport als sindicats CCOO i UGT en el cas de presentació d’un recurs al Tribunal Suprem. I durem a terme aquelles altres accions legals que siguin pertinents en la defensa dels drets, la igualtat i la no discriminació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Autor: Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual LADD

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content