El MACBA presenta les accions implementades per fer el museu més accessible

L’objectiu és atreure a les persones amb diversitat funcional

macba més accessible
Presentació de les millores d’accessibilitat del museu // Foto: Imatge cedida per MACBA

Recentment el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha presentat les accions implementades del seu programa d’accessibilitat iniciat el 2014 amb la voluntat d’ampliar l’abast del projecte a un major nombre de visitants i integrar més públics d’una manera inclusiva i participativa. Aquest projecte compta amb el recolzament de la Fundació Repsol.

En aquest sentit, el museu ha treballat en tres àmbits: la integració de l’accessibilitat a les sales, la millora de l’atenció al visitant amb diversitat funcional i la consolidació i ampliació del programa de visites guiades adaptades.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En el primer àmbit, el MACBA proposa als visitants un recorregut guiat on poden tocar una selecció d’obres. A més ha posat al seu abast làmines tàctils amb el perfil en relleu d’una selecció d’obres, cartel·les en braille amb l’explicació corresponent, recreacions d’obres de les peces seleccionades, un mapa d’ubicació i el fullet explicatiu de la mostra amb text en braille. D’altra banda, s’ha aplicat la normativa d’accessibilitat a les sales d’exposició.

Quant a l’atenció al visitant amb diversitat funcional, el MACBA ofereix monocles per a una millor visualització de les obres a les persones amb baixa visió. Les persones amb discapacitat auditiva poden disposar del bucle magnètic a la recepció del museu, i també es faciliten cadires de rodes d’ample especial per als visitants amb mobilitat reduïda. Com a novetat, tots els programes públics podran comptar amb interpretació en llengua de signes, si se sol·licita.

BANER_300X250

Finalment s’han consolidat les visites guiades amb intèrpret en llengua de signes cada tercer diumenge de mes, i s’hi han afegit noves visites adaptades per al col·lectiu amb discapacitat visual cada primer diumenge de mes. També s’ofereixen visites adaptades a grups (amb reserva prèvia) i en totes les jornades de portes obertes del museu, com ara el Dia i la Nit Internacional dels Museus, la Mercè i Santa Eulàlia, entre d’altres.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*